0
Uncategorized

Webshop van de week: Jippiejajee

Ik leerde Esther, de supersympathieke madam achter webshop Jippiejajee twee weken geleden kennen op De Leuke Mamamarkt en werd meteen smoorverliefd bij het zien van zoveel moois! Kleding en accessoires voor baby’s, jongens en meisjes in vrolijke kleuren en hippe prints. Veelal van organisch katoen, uit Scandinavië maar ook uit de Benelux en Engeland. Dat ik zelf gek ben op alles wat Hollands is, dat wisten jullie al. Deze Nederlandse webshop is dus spek voor mijn bek! Ik deed graag een interview met Esther:

Jippiejajee op De Leuke Mamamarkt
Hoe ben je met je webshop begonnen?
“Voor mijn zoontjes ben ik vanaf het begin op zoek gegaan naar kleertjes die lekker zitten, vrolijk zijn, waar ze zich vrij in kunnen bewegen en die hen niet belemmeren de wereld om zich heen te ontdekken. Ik hou zelf erg van kleur, leuke printjes, vrolijkheid en een beetje een retro touch. In mijn huis vind je daarom ook vanalles. Er is niet 1 stijl, behalve; vrolijk, vooral leefbaar en wij moeten het leuk vinden. Of dit nou iets van Ikea, uit de Kringloop, van Marktplaats of van HK Living of uit Loods 5 is.”

“Ik vind het leuk om niet de standaard ‘mode’ of ‘trends’ te volgen maar vooral mijn eigen ding te doen. Zo ook met de kleertjes en kamers van mijn kindjes. Ik had zo mijn vaste adresjes op het web en zag op een dag dat een van mijn favorieten te koop stond. … Het kriebelde meteen! Ik werd er echt zenuwachtig van; hier had ik al een tijdje ideeën over, zal ik zelf beginnen!?”

“Ik heb contact opgenomen met de toenmalige eigenaar, er is heel wat heen en weer gemaild, ik heb met haar meegedraaid en er zijn berekeningen gemaakt. En toen hebben we besloten om het gewoon te doen! We hebben de shop en het eigen merk Jippiejajee overgenomen. Uiteraard zijn er wel wat dingen veranderd, een aantal merken waar ik niet zoveel mee had zijn we mee gestopt en ondertussen zijn er al een stuk of 7 nieuwe bij. We gaan stapje voor stapje, bouwen rustig op, maar doen alles wel overwogen en met volle overtuiging. (met we bedoel ik mezelf en een select groepje familie en vrienden die met me meedenken; mijn man, mama, schoonzusjes en een aantal vriendinnen die ook echt in mijn doelgroep vallen)”

Omschrijf je webshop in 3 woorden?
Vrolijk, onderscheidend, kwaliteit!

Waar haal je je inspiratie?
Uiteraard zijn mijn eigen kinderen mijn allergrootste inspiratie! Ik heb 3 zoontjes, sta daarnaast al zo’n 10 jaar voor de klas en heb zodoende dus een beetje kijk op de kinderwereld. Ik vind het belangrijk om de fantasie van de kinderen aan te spreken door mooie, heldere kleuren, uitdagende printjes, mooie prenten. Maar ook de bewegingsvrijheid die kinderen nodig hebben om de wereld om hen heen te kunnen ontdekken en ondervinden. Kleding moet lekker zitten, goed passen en tegen een stootje kunnen. Alle merken die ik in de shop verkoop, gebruiken wij zelf ook. Daardoor kennen we de pasvorm, maatgeving en ook de kwaliteit. Vind ik iets tegenvallen, verkoop ik het liever niet. We proberen nieuwe merken dus eigenlijk altijd eerst uit.”

“Ik haal inspiratie uit mijn eigen jeugd!”


“Voor onze eigen lijn haal ik veel inspiratie uit mijn eigen jeugd, uit prenteboeken en uit verhalen uit mijn familie maar ook verhalen die mijn kinderen verzinnen en vertellen. Daarnaast volg ik veel mensen op Instagram die een beetje in ‘het zelfde wereldje met jonge creatieve kinderen’ leven. Ook daar haal ik inspiratie uit. Dingen die zij niet praktisch vinden of juist wel. Mooie printjes, toffe kleurencombinaties… daar word ik blij van.”

Welk product uit je webshop is je favoriet?
“Ik vind alles wat ik in de shop heb, het verkopen waard, sta dus overal achter. Maar waar ik toch altijd een extra zwak voor hou, zijn de heerlijke retrostoffen die we zelf gebruiken in de Jippiejajee!-lijn. De slaapzakken en boxkleden blijf ik super vinden. Het maakt de kinderkamer net even anders dan die van je buurvrouw en geeft het echt iets speciaals.”

Wat is je ultieme webshoptip?
“Neem de tijd om eens goed te ‘snuffelen’. Doordat de shop steeds groter wordt, wordt ook het assortiment steeds uitgebreider. Ik kom er op beurzen achter dat mensen soms niet weten dat we een bepaald merk ook voeren, terwijl we dat dan al een tijdje hebben. Of als we van bepaalde artikelen nog maar 1 hebben, komen ze aan een mooi prijsje te staan! Het rondsnuffelen waard lijkt me.”

Bedankt Esther voor dit interview! Ik wens je nog veel succes met je leuke webshop!
Esther heef trouwens ook een leuke blog die je hier kan volgen: www.jippiejajee.blogspot.nl
Mijn persoonlijke favoriet uit haar webshop is dit leuke truitje van Plastisock. En Kobe draagt het truitje ondertussen supergraag. Is hij gebrainwasht door zijn moeder? Haha! Ik heb gewoon een heel modebewust kind op de wereld gezet, né!

Nieuwsgierig naar de volledig collectie van Jippiejajee? Neem dan snel een kijkje op www.jippiejajee.nl

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Esther Kraak - van Casteren
    mei 21, 2014 at 12:07 pm

    Zo leuk Lobke!! Bedankt voor je lieve woorden! 😀 En Kobe; veel plezier met je mooie trui!
    liefs Esther

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.