0
Uncategorized

Weekmenuut lustig verder

Zeker in drukke tijden zoals deze waarin deadlines voor #hetleukevakantieboek en het zomernummer van Femma zich opstapelen, is het een noodzaak voor ons gezin om een weekmenu bij te houden. Als ik het eens een weekje niet gedaan heb, ben ik echt kwaad op mijzelf. Want dan hebben we de rest van de week stress en begin ik overdag al te denken over wat we in godsnaam ‘s avonds moeten eten. Om dan nog maar te zwijgen van het voorbereiden en klaarmaken van die maaltijd. Voorbereiding rule!

Weekmenu’s in blogland zijn hot dezer dagen. Bij haar las je afgelopen week acht tips om uw weekmenu succesvol te maken. Zij gaat het ook nog eens proberen. En zij gaf laatst ook tips om efficiënt te koken. Hier vind je deze maand elke vrijdag een snel weekmenu. Inspiratie vond ik vandaag bij de nieuwste boeken Veggie Kidz en bij De Moestuim van Mme Zsazsa, niet dat wij vegetariërs zijn maar eens af en toe wat minder vlees eten kan geen kwaad zeker? Twee prachtexemplaren van boeken, hier ben ik nog niet mee klaar.
Zondag vandaag: Op zondag sta ik meestal een paar uren te koken (de kids zijn sowieso vroeg wakker dus dan is er wel extra tijd). Gisteren kocht ik 1kg gehakt + 1kg gratis in de Carrefour. Vandaag verwerkte ik het tot spaghettisaus en balletjes in tomatensaus volgens het recept van mijn moeder. Ik maakte nog quiche met cherrytomaten en groentesoep met linzen, allebei uit Veggie Kidz en aten dit als lunch vanmiddag. Vanavond eten we koude schotel met hardgekookte eitjes, tonijn met perzik en mozzarella met tomaten en pesto. Morgen is er zeker nog overschot van de quiche voor de lunch.
Maandag: Morgen ga ik laat thuis zijn wegens ‘s avonds fotoshoot bij De Klikmobiel voor Het Leuke Vakantieboek, dus dan staat er spaghetti op het menu met de saus die ik vandaag gemaakt heb. 
Dinsdag: Balletjes in tomatensaus met rijst, de balletjes heb ik vandaag gemaakt dus dinsdag hoef ik enkel nog rijst te koken.
Woensdag en donderdag: Op woensdag ben ik thuis, dus dan heb ik ook meer tijd om te koken. Ik ben van plan om dan de gevulde courgettes uit De Moestuin van Mme Zsazsa klaar te maken. Die dag kook ik ook voor donderdag bij omdat ik dan meestal later thuis ben: dan wordt het witloofrolletjes met kaassaus.
Vrijdag: Linzen met spinazie en mozzarella uit het boek van Mme Zsazsa, ben eens benieuwd!
Zaterdag: weet ik het nog niet :-), dan kan het zijn dat we ergens moeten gaan eten dus dan hoef ik niet te koken, yes!
En jullie, hoe is het met jullie weekmenu’s gesteld? Of doen jullie dat niet graag?
xx
Lobke

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Juffrouw Koekie
  mei 18, 2014 at 3:19 pm

  Ik maakte reeds de gevulde courgettes en de linzen met spinazie en mozzarella uit het moestuinboek. Beide toppertjes ! Zeker doen ! 🙂

 • Reply
  Anneleen
  mei 18, 2014 at 4:44 pm

  Bij ons zal het droevig zijn, wij waren op weekend en hebben dus geen boodschappen gedaan. 😉
  Onze snelle maaltijd voor als we ECHT NIKS in huis hebben: rijst met tomatensaus en een gekookt ei, smaakt wel altijd. 😉

 • Reply
  Villa Speelmama
  mei 18, 2014 at 7:09 pm

  Ja, ik heb ook altijd spijt als ik geen weekmenu heb gemaakt. Da’s inderdaad heel gemakkelijk, ook om boodschappen te doen. En je leert er nieuwe gerechtjes mee kennen, da’s altijd een pluspunt!
  Twee jaar geleden heb ik even over mijn weekmenu’s geblogd:
  http://villaspeelmama.blogspot.be/search/label/weekmenu
  Met drie kleine kindjes aan tafel is het wat moeilijk om foto’s van de gerechten te nemen 😉

 • Reply
  flooke
  mei 18, 2014 at 7:35 pm

  Sinds kort ook gestart met weekmenu’s, en wat een goed idee! Niet hopeloos moeten nadenken over wat er vanavond moet gekookt worden, geen overbodige boodschappen, en ik let er op dat er voldoende variatie in mijn week zit 🙂

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  mei 18, 2014 at 7:39 pm

  Wij doen dat ook! … Enfin, mijn vriend doet dat voornamelijk, hij is de kok thuis 🙂 sinds we een weekplanning hebben ingevoerd verlopen onze avonden minder hectisch en worden er overdag geen sms’en meer over en weer gestuurd met de irritantste vraag ooit: “wat eten we vanavond”. Een groot succes vind ik dat! Boodschappen doen we trouwens via Collect & Go, en dat bespaart tijd én winkel stress!

 • Reply
  Nike Annys
  mei 18, 2014 at 7:43 pm

  Ik hou mijn weekmenu’s bij op een apart paginaatje: http://nikeblogt.wordpress.com/aan-tafel/
  Voila, inspiratie voor een jaar of twee 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   mei 18, 2014 at 7:52 pm

   Thx Nike voor de tip! Ik ben daar ooit al eens beland, maar toch bedankt om mij eraan te herinneren 😉

 • Reply
  Stefanie
  mei 19, 2014 at 11:43 am

  Ik herken het volledig! Als ik geen weekmenu op stel, dan wordt er al snel om een pizza of frietjes gesneld… En om boodschappen gaan zonder boodschappenlijstje zorgt bij mij al voor stress. Dan loop ik maar wat rond te dolen tussen de rekken en heb gegarandeerd veel te veel mee dat ik niet nodig heb (het vettigste en zoetste eerst 😉 ). Jaja, ik ben ook voorstander van geplande weekmenu’s! Bedankt voor de tips en de links naar andere weekmenu’ende blogsters!

 • Reply
  chez victorine
  mei 19, 2014 at 4:02 pm

  Hier ook een echte fan van het weekmenu en nog meer van snelle, lekkere en gezonde receptjes! Altijd een topper bij ons: ne zak verse spinazie wokken + op einde potje mascarpone toevoegen en dit serveren met tagliatelli en eventueel gebakken gerookte spekjes; over dit alles wat parmezaanse kaas raspen en je hebt een feestmaal in 15 minuten!

 • Reply
  soetmin demedts
  mei 20, 2014 at 9:55 pm

  Ik heb er al een hekel aan nog voor ik het geprobeerd heb!
  Tss!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.