0
Uncategorized

Webshop van de week: jeugdsentiment en nostalgie met Molletje & friends

Kennen jullie Molletje, hét hoofdpersonage in de gelijknamige reeks korte animatiefilms gemaakt door de Tsjechische animator Zdenek Miler in de jaren vijftig en zestig, nog? Als retrofanaat ben ik al een tijdje gek op de spulletjes van Molletje. Jeugdsentiment en pure nostalgie! Al drie generaties lang steelt Molletje de harten van jong en oud. Tijdens mijn zoektocht op het wereldwijde web, vond ik niet zoveel webshops die de spulletjes van Molletje aanbieden, tot ik de webshop Molletje and friends leerde kennen. En ik deed speciaal voor jullie een interview met Lucie, de supersympathieke dame achter deze shop.


Hoe ben je met je webshop begonnen?
Toen mijn dochter Lily ongeveer 1 jaar was, had ik een film van het Molletje opgezet.  Ik wilde eens iets anders dan Bumba proberen.  Ook omdat het Molletje van Tsjechië afkomstig is net als ik en hij mijn kinderheld was, wilde ik zien hoe zij zou reageren.  Zij bleef er naar kijken en vond het heel leuk.  Een beetje later had ze een Molletje knuffel, dan een Molletje kussen, een houten treintje en zo hadden wij al snel een verzameling van Molletje spullen in huis.  Ik ging opzoek naar het Molletje op het internet, maar al snel werd duidelijk dat je hier bijna niets van het Molletje kon verkrijgen.  Omdat ik altijd droomde van een eigen winkel was de stap snel gezet en koos ik voor een internetwinkel.
Omschrijf je webshop in 3 woorden?
Tijdloos, jeugdsentiment, kwaliteit.
Waar haal je je inspiratie?
Uit mijn jeugd en uit die van mijn dochter.  Als je mama bent, dan word je door je kind regelmatig meegenomen in de kinderwereld.  Een wereld vol fantasie, vrolijkheid en onbezorgdheid.  Ook de prachtige illustraties van Zdenek Miler (tekenaar van het Molletje) zij een bron van inspiratie.
Welk product uit je webshop is je favoriet?
Heel moeilijk om één favoriet te noemen.  Ik sta achter alle producten die ik aanbied.  Mijn theorie is: alles wat ik verkoop, zou ik ook voor mijn dochter kopen.
Ik ben wel een grote fan van ons houten speelgoed, dus om toch één product te noemen, houten magneten puzzel ‘Reizend Molletje’.  Mijn dochtertje speelt er heel graag mee en ik had
als kind ook iets gelijkaardigs, dus echte jeugdsentiment.
Wat is je ultieme webshoptip?
Molletje & friends is de enige webshop in België met een uitgebreid assortiment Molletje spullen.  Alle producten zijn kwalitatief en er wordt veel met de hand gemaakt.
Het Molletje is tijdloos (eerste filmpje is al van 1956!), het is een echte klassieker die iedereen in huis zou moeten hebben!
Bovendien kan je gebruik maken van onze gratis cadeauservice en krijg je bij elke aankoop een kleine attentie.
Dankjewel lieve Lucie voor het interview! Op ons verlanglijstje staat nog de houten trekauto en de leuke puzzels. Wij zijn ondertussen wel al trotse eigenaar van een geweldig mooi Molletje kussen met raket dat perfect past op Kobe zijn slaapkamertje. Ook de dvd Het Molletje en de raket is één van Kobe zijn favoriete films geworden (ben ik blij dat dat gaan Bumba meer is!)
Ben benieuwd of jullie Molletje ook zo leuk vinden?

En Kobe speelt op deze woensdagnamiddag ondertussen lustig verder op zijn kamertje. Meer van zijn slaapkamer kunnen jullie binnenkort trouwens zien in het miniwoonboek vande Woonbloggers. Iets om naar uit te kijken dus!

x
Lobke

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anneleen
  mei 7, 2014 at 5:08 pm

  Zo tof! Ik heb vage herinneringen aan molletje als ik dat schattige kussen zie…

 • Reply
  Mirjam
  mei 7, 2014 at 6:02 pm

  Ja, molletje is leuk! Je zou ook naar Praag kunnen gaan… 🙂 Voor het werk vlieg ik nogal eens via Praag (ben nog nooit in de stad zelf geweest, balen!) en op het vliegveld zijn winkeltjes waar ze het Molletje verkopen. Leuk!

 • Reply
  Mara Kockaerts
  mei 8, 2014 at 1:15 pm

  ooh molletje! Ook mijn favoriet.. Was hier al een tijdje naar op zoek. Bedankt dus! 🙂

 • Reply
  Ine
  mei 8, 2014 at 6:44 pm

  Merci voor de tip! DVD’tjes hebben we in huis en worden zot gekeken door onze zoon (van van zijn 1 en nu 3)! Ik hoop dat de dochter ook volgt!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.