0
Uncategorized

Huishoudtips #1: opruimen voor drukbezette moeders met kleine kinderen

Een huis dat altijd opgeruimd is, daar droom ik al jaaaaaaaaaaren van. Spijtig genoeg is dat er nog nooit van gekomen. Enkel toen we pas verhuisd waren, blonk ons nieuwe huis. Maar sinds we kleine kinders in huis hebben, is het toch moeilijk om orde te scheppen.

“Rommel en stof zijn mijn grootste vijanden”

Hoe we ze toch af en toe tegen proberen te gaan? Dankzij onze slimme opruimtips:

 • Ruim 15 minuten per dag op, liefst pas ‘s avonds als de kinders in bed liggen. Hun speelgoed opruimen moeten ze zelf doen? Dat doen we meestal samen als het even kan met een leuk opruimliedje op. Veel leuker en zo geven we meteen het goede voorbeeld.
 • Vermijd hoopjesvorming. En ja! Ik kan er wat van. Tijdens momenten van chaos (zoals nu met een nakende deadline van het vakantieboek en de mamamarkt die pas achter de rug is), stapelen de hoopjes zich hier op. Papieren die dringend aangepakt moeten worden, magazinestapels overal en op de livingtafel, was die dringend moet gebeuren…help! Pak je hoopjes aan, liever vandaag nog dan morgen.
 • Geef de dingen een vaste plaats. Niets is erger dan tijd te verliezen omdat je je sleutels ‘s morgens niet vindt?

Wat ik nog een ongelooflijke verbetering vind, is de verwelkoming van onze robotstofzuiger. Van Philips mocht ik zo’n ultradun exemplaar dat niet veel plaats inpakt testen!

Ik som de grootste voordelen graag voor jullie op:

 • Supergemakkelijk! Geen tijd om te stofzuigen? Zet alle stoelen omhoog en druk op de knop. Binnen de 10 minuten is heel je woonkamer schoongemaakt. Ok, niet 100%, maar wanneer je bijvoorbeeld onverwachts bezoek krijgt, dan hoef je je toch al niet meer te schamen voor de vuiligheid op de grond.
 • Zeer effectief. Terwijl ik bijvoorbeeld nog bezig ben met de keuken op te ruimen, zetten we onze robotvriend in gang en begint hij al aan het schoonmaken van de living. Tijd bespaard die ik graag aan andere dingen besteed, zeker nu!
 • Betaalbaar, ons exemplaar van Philips kost 219,99โ‚ฌ en kan je trouwens direct bestellen via de webshop. Je hoeft er geen filterzakken voor te kopen. Reken ook eens uit indien je een poetshulp hebt, hoeveel uren je haar betaalt alleen voor stofzuigen, dan heb je het er al snel uitgehaald. De tijd die je daarmee bespaart, kan ze gebruiken om andere dingen schoon te maken.
Of er ook nadelen zijn? Goh, buiten het feit dat dit exemplaar minder zuigkracht heeft dan een gewone stofzuiger en dat je het stofreservoir sneller leeg moet maken en dat hij geen matten of moeilijker in hoekjes stofzuigt, zijn er voor ons eigenlijk alleen maar voordelen! De tijd die je ermee bespaart is ongelooflijk, en laat dat nou net iets zijn dat ongelooflijk kostbaar is.
Ondertussen blijf ik dromen van zo’n mooi opgeruimd huis:
Bron: Pinterest
En jullie, wat zijn jullie ultieme opruimtips?
x
Lobke

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Anonymous
  mei 14, 2014 at 7:40 pm

  Hier een stofzuigrobot van i robot, roomba. Verder een ruitenreiniger van Karcher. Al veel aan anderen aanbevolen en iedereen is heel tevreden. Ruiten poetsen gaat 2 keer zo snel.
  Voldoende kasten voorzien waarbinnen alles kunt opruimen.

 • Reply
  Valerie Verhaeghe
  mei 14, 2014 at 8:31 pm

  bakken met etiketten op. Leve ikea voor de goedkope opbergbakken. Eens verhuisd binnenkort neem ik er eens foto’s van. Het is hier nu een mesthoop ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Edje
  mei 14, 2014 at 8:34 pm

  Bij mij moet je niet zijn voor opruimtips, ik ben de grootste chaoot die er rondloopt. Maar ik droom wel van een geordend bestaan, dat dan weer wel. Probleem is echt dat ik niet kan organiseren, en daar begint een ordelijk en opgeruimd huis/kast mee denk ik. Ik volg in ieder geval iedereen zijn tips. Wie weet wordt het ooit nog eens wat met mij ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Danine
  mei 14, 2014 at 8:45 pm

  Zou dit blogbericht m’n buddy kunnen overtuigen? Ik hoop het ๐Ÿ˜‰
  http://lolomygirl.blogspot.be/

 • Reply
  Lut Geers
  mei 14, 2014 at 9:20 pm

  Ik heb ook een robotstofzuiger (al een aantal jaren) en hij doet er langer over dan 10 minuten maar hij stofzuigt toch beter dan wij. Echt alle stofjes zijn weg, hoekjes en alles. En vergeet niet dat we hier met 4 volwassenen leven (soms met 5) en 9 poezels dus die heeft zijn werk!!! Hij kan ook tapijten aan (geen hoge woltapijten maar wel gewone). We laten hem vb de gang en de slaapkamer doen, terwijl wij de living doen of eerder omgekeerd.

  • Reply
   Mirella
   april 5, 2016 at 7:02 am

   Welke stofzuiger heb je dan??? Ben wel erg nieuwsgierig!!!

 • Reply
  Lut Geers
  mei 14, 2014 at 9:21 pm

  Och ja, wij hebben een Roomba Pets.

 • Reply
  Twee emmerkes water
  mei 15, 2014 at 6:10 am

  selectieve blindheid een een groot genoege kast om eventuele rommel snel in te smijten bij bezoek ๐Ÿ™‚
  nee serieus, je kan niet alles hebben, dus idd jouw tips + 1 dag in de week echt goed opruimen / kuisen / was doen (4/5e for the win!)

 • Reply
  Miss Fabuleus
  mei 15, 2014 at 7:56 am

  Ook wij zijn echt super content van onze robotstofzuiger. Ik schreef er deze week nog een blogje over: http://missfabuleus.blogspot.be/2014/05/waar-wij-echt-super-content-van-zijn.html

  Dames gebruik mijn blogbericht om jullie mannen te overtuigen. Je moet echt zo’n ding in huis halen.

 • Reply
  SnottebELLIE
  mei 15, 2014 at 8:31 am

  Onlangs is mijn man gezwicht voor een poetsvrouw, en nu hebben wij plots meer tijd om echt deftig op te ruimen zàààlig! Ons huis is nog nooit zo ordelijk en proper geweest. Een goede tip is om inderdaad niet alles te laten opstapelen en zo snel mogelijk je rommel/wasgoed aan te pakken.

 • Reply
  dieuwke en sietse
  mei 15, 2014 at 2:40 pm

  wat toevallig, ik lees jou blog en ik denk hmm komt me heel bekend voor.
  Door de vele feestjes tegenwoordig, ziekenhuisopname van de man, de kleine kindjes (2,5 en 3,5), ben ik serieus aan het zoeken en tegelijkertijd me aan het reppen om alles proper (grote kuis tussendoor) /geordend te krijgen . Dus tips kan ik voorlopig niet geven.
  Mijn moeder heeft een robot staan (nog nooit gebruikt) en ik vroeg: hm mag ik m lenen? (hij staat sinds vandaag in de auto om mee te nemen)

 • Reply
  Liesbeth Parmentier
  mei 31, 2014 at 12:26 pm

  Oef.. .ben dus duidelijk niet de enige met een rommelig huis… ook al ruim ik het op, …
  De kids een half uur in het huis plaatsen, en van het opgeruimde huis, is niets meer te merken..
  Nu ja, zal eigen zijn zeker aan twee princesjes van 1 en 3?
  En ja;…. Ook ik blijf dromen van zo’n huis uit de boekskes, maar na goed kijken vraag ik me dan wel ook eens af of die mensen wel echt leven of het er gezellig is en er af en toe met kids onozel gedaan wordt.
  Ben trots om te zeggen dat mijn twee pippoootjes hier toch een huis en een thuis hebben ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.