0
MAMA ZIJN Uncategorized

10 leuke dingen die deze kerstvakantie onvergetelijk hebben gemaakt

Het is bijna zover…de kerstvakantie 2013-2014 is voorbij. Graag laat ik jullie even meegenieten van de 10 kleine dingen die mij afgelopen kerstvakantie extra gelukkig hebben gemaakt:

1. Rode nylonkousen: instant happiness om eens felle nylonkousen te dragen in plaats van altijd zwarte 🙂 

2. Een zacht schapenvelleke in mijn bureaustoel en beseffen dat mijn Kinders er even hard van genieten
3. Zelfgemaakte appeltaart met kaneel en rozijnen, het recept heb ik zelf wat aangepast en is een echt succes (misschien post ik het later nog op mijn blog)
4. Een bezoek aan de Dino Expo in Antwerpen mét de trein. Nadat onze Kobe zijn beloningskaart vol was. Zalig om te zien hoe onze kleine koters konden genieten van een ritje met de trein en vol verwondering naar de grote dino’s konden kijken. Toch dacht ons mevrouwtje Frauke er in de terugrit wel een beetje anders over omdat ze geen middagdutje had kunnen doen. Maar dat was zeker geen domper op ons uitstapje.
5. Mijn bijna ex-collega’s maar friends forever op bezoek met hun kindjes. Bijna 7 jaar en 8 kindjes later, van een vruchtbare werkvloer gesproken bij ons.

6. Deze quote die ik hier vond, hield mij recht afgelopen twee weken. Anders had ik het gevoel dat ik constant moest opruimen met een kleine peuter die constant alles, maar dan ook ALLES wilt uitladen.

7. De herontdekking van mijn piano. Dankzij mijn broer kreeg ik een nieuw pianostuk ‘The meadow’ in handen en tussen de wasjes en de plasjes door, weet ik niet meer van ophouden. En zeggen dat mijn kinders het ook mooi vinden. Hun dansjes maken mij gelukkig.

 

8. Het cadeautje dat ik kreeg van mijn BFF: Ellemiekes familiekookboek! Ik maakte haar broccoli stamppot klaar en onze Kobe heeft zijn bord bijna uitgelikt (terwijl hij anders een enorm slechte eter is). Een echt goed cadeau dus!

 

9. De eerste Femma van het jaar in de brievenbus met Kelly op de cover (het interview zal ik later posten), een artikel over ons gezin tegenkomen met een keileuke gezinsfoto. En een heleboel interessante artikels die ik zelf geschreven heb, waarover later uiteraard meer.

10. Mijn kindjes. Hoe druk ze soms waren, hoeveel ze ook overhoop gehaald hebben, hoe ze soms het bloed vanonder mijn nagels konden halen, toch maken hun traantjes en hun lachjes, maar vooral hun aanwezigheid de kerstvakantie onvergetelijk! Ik heb superschattige en soms ook voorbeeldige kindjes!

Enjoy the little things, for one day you will look back and realize they were the big things!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Jess
  januari 4, 2014 at 8:52 pm

  Wat een fijn lijstje! Die foto op dat lekkere vachtje is zo zoet!

 • Reply
  Saartje
  januari 4, 2014 at 8:59 pm

  Veel te snel voorbij, die vakantie!
  Maar ook hier enkel topmomenten met man en kind!
  Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

 • Reply
  Woohoo
  januari 5, 2014 at 7:41 am

  Heel herkenbaar dat laatste, allemaal mooie momentjes om te koesteren! Als ik deze middag mijn voorbereidingswerk voor de nieuwe werkweek klaar heb, ga ik nog volop genieten van mijn dochter. En we doen alles wat ZIJ wil! 😉

 • Reply
  la merlette blanche
  januari 5, 2014 at 9:26 am

  Ik draag bijna nooit zwarte nylonkousen, dus ik snap die eerste instant happiness volledig!

 • Reply
  huisjeboompjekindje
  januari 5, 2014 at 3:30 pm

  Dat ziet er gezellig uit! Goede weken gehad dus. Moet erg lachen om die hummel in de trein…

 • Reply
  100% Lin
  januari 5, 2014 at 7:14 pm

  Heel leuk zo’n terugblik! Dankbaarheid is zo mooi!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.