0
Uncategorized

DIY: kerststronk maken

Ik kreeg de opdracht om dessert te maken voor vanavond.
Dus ging ik op zoek naar het recept voor de perfecte kerststronk.
Inspiratie kreeg ik van een recept van een recept van Zoet & Co in samenwerking met ons onthaalmoeke Anja. In De Standaard Magazine van afgelopen weekend stond ook een recept ‘Stronk voor-doe-het-zelvers’ met leuke foto’s erbij. Mijn kerststronk is een combinatie van beide recepten, het ziet er al lekker uit, hopelijk is het dat ook :-).

Welke ingrediënten?
CAKE:
4 eieren
150gr kristalsuiker
100gr bloem
50gr maïszetmeel
CHOCOLADEBOTERROOM:
100gr donkere chocolade
250gr bloemsuiker
225gr zachte boter
vanille-extract
Bereiding:
Klop het eiwit apart tot het schuim zachte pieken vormt.
Klop de eierdooiers met de suiker heel goed op.
Zeef de bloem 3 keer en meng onder het eier-suikermengsel samen en doe het eiwit erbij met een houten lepel.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en giet het deeg erover uit. Je kan het bakpapier met opstaande randjes klaarleggen. Strijk glad. Laat 10 minuten bakken in een oven van 180° (afhankelijk van je oven)
Na het bakken even afkoelen en het bakpapier eraf halen.
Oprollen en dan versieren met de boterroom, ik heb er ook nog M&M’s bij gedaan en rode besjes om in kerstsfeer te blijven. Straks strooi ik er ook nog een beetje bloemsuiker op.
Laat het jullie smaken!
Merry Xmas! Ho Ho Ho!
xxx

You Might Also Like...

4 Comments

  • Reply
    Friemel En Tinus
    december 24, 2013 at 2:30 pm

    Dat ziet er goed uit! Aan de ingredienten te zien zal het ook heerlijk smaken! Fijne dagen alvast!

  • Reply
    Mamadammeke
    december 24, 2013 at 4:14 pm

    Jumjum!

  • Reply
    Onlie Mie
    december 25, 2013 at 8:59 am

    Lekkerrrrrrrrrrr! Fijne eindejaarsdagen!

  • Reply
    Kerstwensen
    januari 9, 2014 at 9:06 pm

    Wow, dat ziet er echt lekker uit… 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.