0
Uncategorized

2013 in leuke lijstjes: mijn jaar in boeken

Sinds dit jaar mag ik mijzelf officieel ‘auteur’ noemen sinds mijn eigen boek verscheen bij Stichting Kunstboek. Ik wil daarom uitgevers Karel en Jaak en boekenvroedvrouwen van dienst Katrien en Charlotte nogmaals bedanken omdat ze in mijn mamaproject geloofden en mij de kans wilden geven om mijn eerste boekenkindje op de wereld te zetten in 2013. Een jaar om nooit te vergeten!

Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog een heleboel andere prachtige boekenkindjes geboren. 
Mijn jaar in 8 boeken:
Ik was al grote fan van het boek ‘Homemade Mini Couture’ maar dit boek is een waardige opvolger voor wie houdt van zelfgemaakte vintagelook. Ik heb nog geen tijd gehad om er iets te te maken, maar dat staat wel op mijn to-do-lijst van 2014! Ik ben fan!
7. De geknipte outfit uit 1 meter stof van Marijke Sileghem
Echt maar pas geboren, vandaag in mijn brievenbus. Ik heb het doorbladerd en ik ben nu al verliefd op het uitgangspunt van het boek. Want is het niet geweldig om iets te maken met maar één meter stof? Op mijn to-do-lijst: de halterjurk uit het boek!
6. Kringloopgeluk van Ingrid Van Willenswaard
Als kringwinkelchick heb ik enorm veel genoten van dit boek en kan ik net als zij intens gelukkig worden van een kringwinkelvondst. Op haar blog leuk Ingthings gaat het boek verder met leuke kringwinkel en DIY-tips.
5. Groeten uit Transitië  van Eva Peeters, Madame Zsazsa, Kristien Hens, Joke Rous, Dorien Knockaert en Elza D.
Voor Steps schreef ik een reportage met 10 tips uit het boek, maar ik heb er veel meer dan 10 tips uitgehaald. Het stemt een mens al eens tot nadenken hoe we hier bezig zijn op onze kleine wereldbol.
4. Vele hemels boven de zevende van Griet Op De Beeck
Lang geleden dat ik een leesboek zo snel uitgelezen heb. Een boek over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden…tegelijkertijd soms zo herkenbaar. Beklijvend van begin tot eind. Proficiat Griet met dit debuut, genoten van de eerste tot de laatste letter. 
3. RELAX MAMA! van Elsbeth Teeling
Ligt al sinds 2012 in mijn boekenkast, maar vooral in 2013 helpt het mij soms echt om een relaxte moeder te blijven in crisissituaties. Tegenwoordig hou ik mij vast aan dit:
2. WOONBOEK van Woonblog
Mijn nieuwe woonbijbel en komt echt van pas bij het inrichten van ons pas gekochte huis. Tom en Britt, goed gedaan!
1. HET GROTE NAAIBOEK van Femma
Pas verschenen maar nu al mijn topfavoriet! Niet alleen prachtig vormgegeven, maar oo Al was het maar voor het mooie rosse modelletje dat erin staat (Frauke over een paar jaar)
En wat waren jullie favoriete boeken van het afgelopen jaar?
Morgen krijgen jullie mijn favoriete apps van het afgelopen jaar.
xxx
Lobke

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  els
  december 23, 2013 at 3:06 pm

  Ik heb mezelf het moestuinboek van wim gekocht. Voorlopig ligt het nog ingepakt onder de kerstboom (maakboom in dit geval), maar ik kijk er absoluut naar uit om het te verslinden in 1-2-3 !

 • Reply
  la merlette blanche
  december 23, 2013 at 4:07 pm

  Leuk lijstje! 🙂 Ik heb zelf enkel 8 en 5, maar wel heel benieuwd naar 1 en 7, dus een reviewtje zie ik anders wel zitten 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   december 23, 2013 at 4:35 pm

   Een reviewtje van Het Grote Naaiboek komt er zeker, en op mijn to-do-lijstje staat ook nog het kleedje uit 1 meter stof :-). Op mijn verlanglijstje voor 2014 staat jouw boek al!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.