0
Uncategorized

Bespaar met Jamie: mijn nieuwe beste vriend in de keuken

In mijn persoonlijk toptips voor working mums in mijn boek gaf ik het al aan: plan je eten! Je kan niet geloven hoeveel tijd je bespaart met weekmenu’s te maken. Vroeger deed ik het nooit en had ik altijd stress over wat we zouden eten. Maar sinds de weekmenu’s hier ingevoerd zijn, is dat toch al een grote stressfactor minder. Ik liet in mijn boek al weten dat ik mijn inspiratie voor weekmenu’s onder andere haal bij Jonge Sla, Madame ZsaZsa en bij Libelle Lekker, maar meneer Oliver mag het rijtje ook hier aanvullen. Zeker met zijn nieuw boek ‘Bespaar met Jamie’ dat sinds vorige week een mooi plaatsje in mijn keuken heeft gekregen.

Met een zieke dochter op schoot of arm, probeerde ik vandaag zijn vrolijk rommelige minestrone uit. Ik had nog wat restjes groenten in de frigo liggen dus het werd minestrone van Jamie met een vleugje Lobke erbij. Het resultaat viel hier goed in de smaak: man en kind slurpten lustig mee van mijn restjessoep. Zelf ben ik grootgebracht met (bijna) elke dag verse soep van mijn mutti en ik probeer dit zelf ook mee te geven aan mijn vent & kinders. Soep is altijd goed!
Bespaar met Jamie zit echt wel goed in elkaar. Zo start hij met wat je best allemaal in voorraad hebt. En na mijn bestelling bij Gekruid.be, denk ik dat ik de meeste zaken wel in huis heb nu. Gekruid.be is trouwens een echte aanrader, je vindt er kruiden die je nergens anders vindt en de service is top!
Daarna geeft hij ook enkele tips van spaarzame vrienden in het hele land, plus een aantal tips die hij doorheen de jaren zelf heeft opgedaan en waardoor je een serieus pak geld kan besparen! Een aantal zaken deed ik zelf al zoals boodschappenlijstjes maken, seizoensproducten kopen en nooit met een lege maag winkelen. Maar prijzen van verschillende supermarkten vergelijken of contant afrekenen, dat doe ik eerlijk gezegd niet. Misschien toch eens proberen dan? 
Als pompoenjunk, wil ik dit weekend zeker deze receptjes nog eens proberen! Die pompoenhumus ziet er gewoon keilekker uit! De rest uit het boek volgt ook nog. Inspiratie genoeg!
Jamie, you are my new best friend @ the kitchen!

Smakelijk!
x

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Laloe_H
  november 10, 2013 at 11:57 am

  Moh, vrijdag in zijn Londense shop geweest en boek zien liggen. Leuk dat er ook Nederlandstalige versie is.

 • Reply
  Olga Garces
  november 25, 2013 at 10:00 am

  Hallo,
  Via onze website http://www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
  Waarom niet lid worden van deze grote familie?
  Wij zijn ook aanwezig op http://www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
  Breng ons een bezoek!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.