0
Uncategorized

En toen werd je al 9 maanden

Lieve Frauke,

Tussen de verhuisdozen door (ja hoor, binnen twee weken verhuizen we!) en tijdens jullie middagdutje (waar ik altijd heel hard naar uitkijk want dan kan ik even ademen), begin ik aan je maandelijkse brief.
Vandaag ben je al 9 maanden. Overal lees ik dat je na 9 maanden weer de topvrouw moet zijn van weleer, maar bij jouw mama is dat toch wel een beetje anders hoor. De zwangerschapskilo’s mogen dan wel al weg zijn (al is er wel nog een blubberbuikje aanwezig) en het mag dan wel lijken dat ik het allemaal supergoed aan kan, het grote vermoeidheidssyndroom waar ik elke nieuwbakken mama over hoor klagen, is bij mij toch ook nog sterk aanwezig. En de tijd die ik vroeger had als Liefhebbende Jonkvrouw zonder Kleine Kinders, is heel ver te zoeken. Zoals mijn eigen moeder soms zegt: Kinders knippen je Vleugels af. Oh ja, is dat zo? Had je mij dat niet eerder kunnen zeggen :-). Vraag het ook maar eens aan mijn liefste Lief die zich af en toe zwaar verwaarloosd voelt. Hij zegt dat gewoon. Het mooie propere huis dat ik vroeger had, is niet meer. Een huishouden runnen van 4 waar twee kleine Kinders deel van uitmaken, vind ik toch een heuse klus! De strijkmand stapelt zich op en de wasmanden puilen soms uit. STOP! Gelukkig is er Relax Mama! Volgens dit erg leuke boekje dat ik voor mijn verjaardag kreeg, duurt het bijvoorbeeld gemiddeld 1,5 jaar voordat vrouwen zich weer op en top vrouw voelen na hun bevalling. Ik heb dus nog wel even om op mijn ff te komen ;-). Een erg vrolijk boekje vooral, ik heb mij  meteen aangesloten bij de Club Van Relaxte Moeders op Facebook :-). Zo herkenbaar allemaal! Well done!
Maar goed, het is JOUW dagje vandaag en geen klaagmoment van een vermoeide moeder.
Jij doet het ongelooflijk goed lieve schat. Ondertussen ben je al een flinke brok van 8kg en meet je 66 centimetertjes en om het in Kind en Gezin-termen te zeggen blijf je hangen op de P10. Maar dat is niet erg hoor, jij blijft gewoon lekker mijn klein lief popje :-). In vergelijking met de lieve kleine baby’s die afgelopen week geboren zijn, is dat er niet aan te zien. Jij groeit als kool! Nog geen tandje aanwezig, maar je zit ondertussen al flink alleen recht. Rollen of kruipen zit er nog niet, blijf nog maar een beetje lekker lui. Je laat wel flink van jou horen, je kijkt om wanneer we jou naam roepen, je zegt en doet zelf ‘dada’. En je eet zelf Betterfood-koekjes én je kan alleen zitten in een winkelkarretje. Haha, wat een onderneming om voortaan met twee kleine Kinders even snel boodschappen te gaan doen! Back to Collect & Go!

Oh ja, vandaag nog iets leuks gespot via Znor! Ben ik nu ook zo’n helikoptermoeder? Ik herkende mijzelf wel een ietsepietsie in de omschrijving ervan :-), haha! Maar ik vind het niet erg hoor :-). Jullie, Kobe en Frauke, mijn lieve Kleine Kindjes, zijn mijn grootste juweeltjes!
xxx
Jullie loving mommy

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.