0
Uncategorized

En toen had mama het veel te druk

Lieve Frauke en Kobe,

Waarom ik al zo lang geen brieven meer heb geschreven naar jullie? Omdat mama het namelijk hyperdruk heeft tegenwoordig én waarschijnlijk ook omdat ik nog volledig geroutineerd moet geraken sinds ik terug aan het werk ben. Maar heel waarschijnlijk ben ik niet de enige running mummy met twee mini’s die veel en hard moet werken en constant moet switchen tussen de working lady, de vriendin maar vooral ook de mama met veel verantwoordelijkheid en de mama die wil zorgen voor haar kids én haar Lief, dus heel veel mama’s zullen zich wel herkennen in mijn verhaal.
Eerlijk? Mijn tweede werkweek was HEL! En dat heeft zich dan ook vertaald in een zware migraine-aanval afgelopen weekend. Neem ik te veel hooi op mijn vork? Doe ik het niet goed? Allemaal vragen die door mijn hoofd begonnen te spoken?
Om de drukte nu iets draaglijker te maken voor mijzelf én mijn omgeving, heb ik toch enkele maatregelen genomen en maar goed ook want anders was ik niet meer te genieten voor jullie en mijn Lief :-). Ik heb ondertussen beseft dat jullie er niet aan kunnen doen dat we zo hard moeten werken in deze maatschappij, dat we niet fulltime samen thuis kunnen zijn en dat ik van de momenten die we wel samen zijn zo veel mogelijk moet genieten! 
Misschien kunnen andere mama’s hier wel nuttige tips uit halen:
‘s woensdags werk ik NIET, dan ben ik fulltime mummy & housewife voor jullie Ok, ik durf tussendoor wanneer jullie je middagslaapje doen wel eens een interview plannen, maar daar hebben jullie dan geen last van :-). Ik werk wel thuis door op die dag zoveel mogelijk van het huishouden te doen zoals wassen, strijken en kuisen.
– ook in het weekend probeer ik zo weinig mogelijk te werken en fulltime mummy te zijn en vooral veel leuke dingen te doen met het Gezin. (als manlief dan niet te veel aan het werk is natuurlijk)
– boodschappen doe ik tegenwoordig online via Collect & Go  of zelfs onderweg in de trein met de Collect & Go App en ik haal ze gewoon af na het werk (wat een time-management!)
Brood koop ik niet meer elke dag, maar ik koop 7 broden in één keer en stop ze in de diepvriezer, zo hebben we elke dag vers brood op de plank!
– Eten doen we voortaan via een weekmenu, zo kan ik mijn boodschappen in één keer doen en is er ‘s avonds geen stress meer met de vraag “Wat eten we vandaag?”. Bovendien is het veel goedkoper, want je gaat geen 5 keer per week meer naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat weekmenu maak ik aan de hand van Dagelijkse Kost, de blog van Mme ZsaZsa of tips en tricks van vriendjes op Facebook of Twitter.
Ondertussen doen jullie het allebei supergoed, wat hadden we ook anders verwacht? Het enige waar ik durf over klagen is over jullie slaapjes. Jij Frauke krijgt nog wat tijd, maar bij jou Kobe wordt het hoog tijd dat je eens hele nachten leert doorslapen.
Maar jij Kobe, gaat wel plots vanzelf op je potje plassen als je er zin in hebt. En ondertussen is je woordenschat zich ongelooflijk aan het uitbreiden, want we moeten hier soms heel hard schaterlachen met wat jij allemaal al kan zeggen. (en we moeten zelf beginnen oppassen met wat we tegen elkaar zeggen want je zegt het gewoon na :-))
Jij Frauke, bent ons zonnetje in huis. De refluxproblemen gaan stukken beter sinds de medicatie én de osteopaat. Ook al geef je altijd bijna heel je pap terug en kots je ons geregeld onder, huilen van de pijn is verleden tijd voor jou. Gelukkig starten we over twee weken met patatjes en zal het allemaal veel beter gaan.
Bij de osteopaat
Momenten die ik moet koesteren
En over de boobiemilk, en mijn eeuwige strijd tussen wel of niet voortgaan, gesproken. Ondertussen drink je enkel ‘s ochtends nog aan mijn borst. Bij je onthaalmama en ‘s avonds krijg je flesjesmelk. Ik moet eerlijk toegeven dat je erg sterk moet zijn om fulltime werken te combineren met fulltime borstvoeding geven, bijna onmogelijk vind ik persoonlijk. Ook al zijn er tal van initiatieven en regelingen die het misschien wel mogelijk maken, chapeau voor alle mama’s die het wel volhouden!
Liefs,
jullie mummy
x
PS: nog enkele pix om van te genieten:
Knappe griet met je rokje van Something Strange
Met je nieuwe gepersonaliseerde tutje van Mijn Fopspeen.be

Ben ik niet super cute?

Eeuwige broer-zusliefde!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lorecreatief
  oktober 18, 2012 at 10:21 am

  Wat een eerlijke post! Ik vind het altijd bewonderenswaardig: werkende moeders. Wij hebben geen kinderen en wij vinden het vaak al zo hectisch! Fijne tips! Ook handig voor de niet mama’s. Weekmenu’s stel ik al een hele poos op, hier wordt ook maar 1 keer per week naar de winkel gegaan, brood wordt hier ook per 5 stuks gekocht en dat online boodschappen doen hebben we ook al overwogen, maar dat is nog niet mogelijk bij ‘onze supermarkt’. Ik hoop dat je je draai vindt met al die timemanagement zaakjes! Maar ik heb zo’n vermoeden dat jullie goed op weg zijn 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 19, 2012 at 7:11 am

   Hi Lore,
   Fijne reactie! Ben altijd blij als ik lees dat ik niet de enige ben met een hectisch leven. En ik hoop dat ik snel mijn draai vind, dat ik weer wat tijd heb om te dromen en kan beginnen met leuke spulletjes maken…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.