0
Uncategorized

Het zijn de hormonen

Onderschat ze niet, die stemmingswisselingen als je zwanger bent! De hormonen in je lijf kunnen ervoor zorgen dat je het ene moment supervrolijk bent en het andere moment knalchagrijnig. Of verdrietig, bang, dromerig…Dokter Google licht mij weer goed in tijdens mijn zoveelste opstoot van hormonen, maar daar zijn wij mama’s (en mijn mannen!) vet mee. Vandaag had ik ‘weer’ even (heel even maar hoor!) een knalchagrijnig moment. Tranen kunnen soms ineens beginnen vloeien zonder aanleiding, ook dit is zwanger zijn zeker? Maar nu gaat het weer beter en voel ik mij weer veel vrolijker.


“Geen enkele vrouw is voorbereid op de heftigheid en onberekenbaarheid van haar emoties tijdens de zwangerschap. Je wordt er door overvallen en er is geen ontkomen aan.” Mijn lief ventje had het weer zwaar te verduren deze voormiddag, maar gelukkig begrijpt hij mij (af en toe ja!) en hebben we afgesproken om vanaf nu geen onnozele discussies meer te voeren die heftige emoties doen losbreken. En zeggen dat dit de fout is van de veranderingen van progesteron en de oestrogeenspiegel. Blijkbaar gaat een hoge aanmaak van progesteron depressieve buien versterken…ik steek het dus allemaal op mijn hormonen! Bedankt Liefke voor uw geduld en gedogen. Maar de hormonen zijn een goed excuus, toch hé?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.