0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Leuke doetip: kruip eens in een oude koeltoren

Altijd al eens in een oude koeltoren willen staan? Het kan en wel in Vilvoorde! Hoe wij daar terecht kwamen? Dat lees je hier:

Gisterenavond trokken wij naar de Zomer van Asiat waar deze zomer de voormalige legerkazerne toneel is van allerlei supercoole activiteiten georganiseerd door de Stadsmaker. Er zijn tal van workshops, happenings, kampjes en gezellige cafeetjes (denk aan Kaffee Slash dat ik jammer genoeg heb moeten missen). Maar je kan er dus spelen in een speelbos, er zijn moestuinen en er is een overdekte tuinhal. Gisteren was er ook een foodtruckfestival waar wij lekker zijn gaan smullen terwijl de kindjes met hun voetjes in de zandbak zaten en wij genoten van een streepje muziek. Topzomeravond, dat was zeker!

Maar het leukste moest nog komen. Op aanraden van Stefanie gingen we een kijkje nemen in één van de twee koeltorens vlakbij de Asiat-site. Twintig minuutjes wandelen aan de Zenne (het geurtje moet je erbij nemen ;-)) levert een verrassing van jewelste op. Want ja, we rijden er al jaren voorbij, maar nooit kwam het in ons op om er ook eens echt in de gaan. In één van deze twee koeltorens is een installatie van de Nigeriaanse kunstenaar Emeka Ogboh te ervaren.

Je hoort het al aan de buitenkant maar eens je de trappen naar boven neemt, maak je het ook echt mee. Nooit eerder kregen we de gelegenheid om in de buik van zo’n indrukwekkende koeltoren te kruipen. De kindjes konden hun ogen niet geloven, machtig om hier te staan, naar boven te kijken en ondertussen het klankspel te aanschouwen. Ze vonden het natuurlijk ook geweldig om met de echo van hun stem te spelen.
Toen we terug naar onze auto stapten, waren ze alledrie even enthousiast: “Wow mama en papa, dit was echt keileuk!”
Wij lachen naar elkaar en denken: “Yes, we hebben weer gescoord.”

Wil je dit zelf ook nog eens doen?

De installatie in de koeltoren is elke woensdag, zaterdag en zondag gratis te ervaren van 14 tot 22 uur. Je moet er wel eventjes voor wandelen tot aan het brugje over de Zenne en terug, maar dat is het meer dan waard, geloof ons!

Alles over de Zomer van Asiat lees je hier.

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.