0
KINDERKOST

Wat eten we vanavond? Spinazieflensjes!

We hebben weer een topreceptje dat we kunnen toevoegen aan ons familiereceptenboek (dat is ondertussen al een serieus boekje geworden, misschien maak ik er zelf ooit een echt boekje van, geïnteresseerd ;-)?
Dus…vanavond aten we spinaziepannenkoeken, spinazieflensjes of groene pannenkoekjes. We hebben ze ondertussen al een paar keer klaargemaakt volgens verschillende manieren, maar dit recept wil ik maar al te graag met jullie delen, gewoon omdat het zooooooooooo easypeasy is!

Spinazieflensjes
Voorbereidingstijd: 10 min! (echt waar!)
Kooktijd: 10 min!

Dat betekent dat je op nog geen 20 minuten een supergezonde maaltijd op tafel tovert!


Wat heb je nodig?
8 eieren
4 flinke handen spinazie
100gr kruidenkaas
250gr gerookte zalm
1 gele paprika
1 komkommer
Gemengde sla
Peper en zout

Zo maak je deze lekkere spinazieflensjes:
Doe de spinazie samen met de eieren in een blender en mix tot een egaal groen mengsel. Je kunt het ook mixen met een staafmixer in een hoge kom.
Doe een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en giet hier een vierde van het mengsel in. Herhaal hetzelfde in de tweede pan. Bak ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje tot de bovenkant begint te stollen. Snij ondertussen de gele paprika en de komkommer in stukjes en blokjes.
Draai de flensjes om en laat ze nog twee minuten verder bakken. Herhaal dit met de rest van het mengsel.
Smeer de flensjes in de kruidenkaas en verdeel er de gerookte zalm en de gele paprika over, rol ze op. Of je kan gewoon ook alles apart opeten, ook keilekker!

Voor de kindjes kookt ik nog wat diertjespasta om het extra af te maken. En ik, ik kon gewoon mee eten want dit past volledig in mijn keto-dieet dat ik momenteel volg om mijn laatste zwangerschapskilootjes kwijt te raken.
Iedereen content en lekker gesmuld, mmmmmmmm!

TIP: je kan dit ook meenemen als lunch in de brooddoos!

Dit recept kwam uit Gezonde Drukte, een superleuk boek waarin experten en mama’s tonen hoe je de gezonde mix maakt van snel, gezond en lekker. Meer dan 60 recepten (bijna allemaal hoofdgerechten!) met minder geraffineerde koolhydraten. Daar kan ik alleen maar heel erg gelukkig van worden, aanradertje van jewelste dus!


You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  juni 12, 2018 at 5:00 pm

  Waaaw zo tof!

 • Reply
  Ann De Wree
  juli 19, 2018 at 8:31 pm

  wauw zeg! ga ik eens proberen;zou dit gaan met diepvries spinazie of is dat te nat.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.