0
LIFESTYLE Speeltips

We spelen een spel vanavond

Als klein Lobke speelde ik uuuuuuuuuren gezelschapsspelletjes met mijn broers en zus! En eerlijk? Ik heb daar de leukste herinneringen aan over gehouden!

Daarom heb ik ten onze huize de ouderwetse gezelschapsspelletjesavond terug ingevoerd. Want wat is er leerrijker en gezelliger dan samen spelletjes spelen in plaats van uren achter schermpjes te zitten? Bovendien hebben we hier nog een heleboel gezelschapsspelletjes staan van toen ik klein was, of exemplaren die ik in de Kringwinkel vond én Dreamland bracht onlangs een eigen spelletjescollectie op de markt met leuke nostalgische spelletjes zoals ‘Raad jij wie?’ en ‘Wiebelwormen’.

Bij ‘Raad jij wie’ moeten ze in vijf vragen welk personage er op het kaartje van je tegenstander staat. Is het Ben met z’n blonde kuif? Of Lucy met haar coole muts? Echt lachen gieren en brullen tijdens dit spel!


Bij ‘Wiebelwormen’ moeten ze een blokje trekken uit de wiebelende wormentoren van en het bovenaan leggen. Wie de toren laat vallen, heeft verloren.

Leerrijk
Gezelschapsspelletjes spelen is niet alleen supergezellig, maar je kinderen leren er ook een heleboel van. Zo leren ze zich aan de regels houden (niet altijd gemakkelijk!), ze leren winnen en verliezen, ook geen gemakkelijke opdracht hier! Onze Kobe kan bijvoorbeeld echt niet tegen zijn verlies, dus daar moeten we nog wat aan werken. Maar wat vooral superleuk is, is dat ze leren samen spelen.

Leuke tip
Iets wat zeker nog op onze to-do-list staat is om het ‘Raad jij wie’-spel eens een metamorfose te geven! Plak over de bestaande plaatjes foto’s van familie en vrienden en je hebt een gepersonaliseerd ‘Wie is het’- spel. Veel leuker om te spelen en goed voor je kind om alle familieleden en vrienden te leren herkennen.

Voila, en zo hebben we je alvast wat inspiratie gegeven om de Sinterklaas-en eindejaarsperiode te overleven! Geef dit jaar eens een gezelschapsspel cadeau, gaat veel langer mee en je hebt er bovendien samen plezier van.

De spelletjes zijn hier voor geen geld te koop


Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Dreamland. Ik werk alleen maar samen met merken en bedrijven die passen bij mij en bij mijn blog. Meer over samenwerkingen lezen jullie hier.

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  bé vermeiren
  november 14, 2017 at 11:56 am

  Doen de onzen ook heel graag (en wij spelen graag mee). Hier is Halli Galli de favoriet!

 • Reply
  Tina
  november 14, 2017 at 12:08 pm

  Wiebelwormen heeft de sint een 2tal jaren geleden bij ons gebracht. Is echt een hit. Wordt vaak uit de kast gehaald.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.