0
Baby MAMA ZIJN

Drie maanden mama van drie : de voordelen

“Nog twee jaar en je bent erdoor!” Het is een zinnetje dat ik meermaals te horen krijg sinds ik mama ben van drie! Meestal kijk ik dan eens bedenkelijk. Ah ja, want ik heb zo erg lang uitgekeken naar ons derde kindje, dat ik er deze keer ook extra hard van wil genieten. Dat de eerste weken met een baby in huis niet de gemakkelijkste waren (en soms nog altijd zijn!), is compleet waar! De koemelkallergie van Mil (waarover later meer) zat hier uiteraard voor iets tussen. En dat ik er soms nog bijloop als een moeder wiens hormonen nog af en toe op hol slagen, is ook waar (sorry lieve huisgenootjes van me!). Maar ons Milleke bracht ons tegelijkertijd ook zoveel blijdschap en gelukzalige gevoelens dat de ‘mindere’ dagen al snel vergeten worden. Er zijn natuurlijk ook dingen die je vergeet over een baby in huis en gelukkig maar, anders zou je er misschien nooit meer aan beginnen.

Vandaag is ons Milleke al drie maanden. Hooray for today! Normaal moest ik vandaag terug beginnen werken (OMG, die moederschapsrust is echt veeeeeeel te kort!). Gelukkig heb ik een geweldige werkgever Femmadie bovendien heel hard strijd voor een beter combinatie tussen arbeid en gezin – die het helemaal begreep dat ik nog wat extra tijd met die knappe zoon van mij wilde doorbrengen en mijn extra verlof graag goedkeurde, waardoor we nu nog samen kunnen thuisblijven tot het einde van de zomer. Want het mag dan wel veel beter gaan met Milleke, ik heb het gevoel dat ik nu pas optimaal kan beginnen genieten van mijn kroost met drie kinders.

Benieuwd naar de voordelen van een gezin met drie kinderen? Dit is wat ik tot nu toe al ervaren heb:

1. Ik moet niet meer naar de fitness/sportschool
Vlak na mijn bevalling heb ik even een bodystylingsessie gedaan, maar ondertussen vliegen de kilo’s er vanzelf af. Ha ja, want ik ren en vlieg soms het huis door (elk vrij moment probeer ik optimaal te benutten!), loop naar school met de grootste twee kinderen om op tijd te zijn en eet veel minder tussendoor (ook daar zal de koemelkallergie van Mil er voor iets tussenzitten!)

2. We vervelen ons nooit meer
Niet dat we ons hiervoor ooit verveelden, maar een baby in huis zorgt toch wel voor het nodige entertainment. Soms zitten we ‘s avonds met z’n allen in de zetel te kijken en te genieten van Mil zijn eerste lachjes en geluidjes. Wanneer we dan naar de klok kijken, merken we dat de tijd voorbij gevlogen is! Met drie kinderen in huis gebeurt er bovendien altijd wel iets leuks, spannends of is er altijd wel een ruzie of discussie die moet opgelost of goedgemaakt worden.

3. We kunnen de schattigste familiefoto’s maken
Kobe en Frauke waren al schattig op foto’s, maar nu ze een extra lid in hun team erbij hebben, zijn de foto’s nog leuker! Een hoopje kinderen van groot naar klein? Check! Grappige composities, jongen-meisje-jongen, check! Nee, ik krijg nooit genoeg van het fotograferen van mijn kroost.

4. Je andere kinderen worden zelfstandiger
Onze oudste kinderen hebben het al zwaar te verduren gehad sinds ze een klein broertje in huis hebben. Maar één groot voordeel (ook al vinden ze dit nu zelf nog niet!), ze moeten gewoon veel zelfstandiger zijn. Zelf hun kleren aandoen, zelf hun tanden poetsen…en ja mama en papa wat meer helpen in het huishouden door de tafel eens af te ruimen of al eens te helpen met de afwas, wat fijn om meerdere kinderen in huis te hebben om het werk wat te verdelen, toch?

5. Er zijn zelfs financiële voordelen
Natuurlijk kost een extra kind ook geld, maar gelukkig zijn er ook een aantal financiële voordelen waar je als gezin van drie van kan genieten! “Je derde kind is je gouden kindje,” zei onze boekhoudster. Hoe meer kinderen je fiscaal ten laste hebt, hoe hoger je netto-beroepsinkomen is op het einde van de maand. En je geniet ook van een hogere belastingsvrije som wanneer je je belastingsaangifte gaat invullen. Bij een derde kind krijg je voorlopig nog meer kindergeld (iets meer dan 500euro!) en je krijgt een kortingskaart voor het openbaar vervoer (via Gezinsbond).

Jullie nog voordelen die het rijtje kunnen aanvullen?
Heel benieuwd!

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.