0
Baby MAMA ZIJN

Mijn borstvoedingsrelatie

Voor de derde keer in mijn leven ligt er een baby aan mijn tieten! En voor de derde keer in mijn leven geniet ik daar met volle borsten van. Ondertussen ben ik alweer 11 weken mijn baby’tje aan het grootbrengen met mijn melk, ongelooflijk toch hé? Dat ik een groot promotor ben van borstvoeding geven, is geen geheim. Ook vragen andere vriendinnen-mama’s soms weleens of andere mama’s zich niet aangevallen voelen omdat ik borstvoeding zo verheerlijk? Laat dat nu net het laatste zijn dat ik wil doen, want we leven in een vrij land en elke mama wil het beste voor haar kind en doen waar zij zich goed bij voelt, of ze nu kiest voor borst-of flesvoeding. Maar dat neemt niet weg dat ik zelf borstvoeding geven één van de mooiste dingen vind die bestaan, Moeder Natuur heeft dat fantastisch geregeld dat wij onze kindjes zo groot kunnen brengen. Mijn baby zien drinken en groeien doet mij als moeder alleen maar meer genieten en voor de derde keer stilstaan hoe intens en bijzonder een borstvoedingsrelatie kan zijn!

De voordelen van borstvoeding
Maar dat is niet alles, want borstvoeding geven heeft ook heel wat pluspunten, zowel voor je baby als voor jezelf. Van de moedermelk die op maat is gemaakt, de afweerstoffen die het bevat om je baby te beschermen tegen allerlei ziektes en infecties, de praktische kant (je hebt het altijd bij je, het is altijd klaar en op de juiste temperatuur én je hebt alleen maar jezelf nodig), de medische pluspunten voor jou als mama en het feit dat je er keisnel terug mee op je pré-zwangerschapsgewicht raakt (borstvoeding geven kost je gemiddeld zo’n 500 calorieën per dag). En last but not least: borstvoeding geven bezorgt je gewoon keihard een goed gevoel, allé dat is toch wat ik zelf ervaar. Ok ik word ‘s nachts meerdere keren wakker en moet zelf ‘anders’ eten sinds ik ontdekt heb dat Milleke koemelkallergie heeft, maar dat neemt niet weg dat het mij een blijvend goed gevoel geeft en dat ik het nu al spijtig vind dat er ooit een einde komt aan mijn borstvoedingsrelatie. (Tenzij we nog voor een vierde kindje zouden gaan, maar dat zit er op dit moment niet meteen in).

‘De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding’

Toen ik zag dat Eva Boonen en Martine Boonen, de immer sympathieke dames achter Mammae (trouwens ook een topmerkje voor borstvoedende mama’s, het boek ‘De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding‘ gingen uitbrengen, was ik stiekem een beetje jaloers, want wat had ik dit boek zelf graag geschreven. Te laat 🙂 Maar dat neemt niet weg, dat ik het gewoon een keigoed boek vind en er zelf ook nog heel wat uit geleerd heb:

° Of borstvoeding je doen en laten beperkt? Neen, want je kunt je baby altijd en overal voeden en je hoeft je nooit zorgen te maken over het steriliseren van flesjes, het opwarmen en of er wel genoeg inzit. Je krijgt massa’s tips over publiek voeden en hoe je het discreet aanpakt, hoe je je partner er kunt bij betrekken en hoe het zit met een avondje uit zonder baby.
° Je krijgt tips hoe je de juiste bh kiest in de periode terwijl je borstvoeding geeft! Zelf ben ik grote voorstander van de Mammae, omdat je met deze bh heel discreet kan voeden.
° Je krijgt ook tips om de nachtvoedingen beter aan te pakken, ok ze horen erbij, maar laat ik dit nu soms de ‘mindere’ kan van borstvoeding vinden omdat je er toch heel wat slaap voor moet laten.
° Er zitten ook tips in om je seksleven weer op de rails te zetten. Borstvoeding kan je niet volledig beschermen tegen een nieuwe zwangerschap, alleen maar als je aan heel specifieke voorwaarden voldoet: de LAM-Methode en laat ik daar nu handig gebruik van kunnen maken!
° Er zitten ook erg lekkere receptjes bij die borstvoeding stimuleren, ik ga ze zeker nog uitproberen!
° Tips om met vaste voeding te beginnen en dit te combineren met borstvoeding
° …
Er zitten nog honderden andere tips en antwoorden op al je vragen in, maar daarvoor moet je het boek best zelf lezen!

Twijfel je nog over wat je wilt doen: borstvoeding geven of een flesje geven? Er is uiteraard niemand die je bij die keuze kan helpen, alleen jij zelf! Maar je kan je wel goed laten informeren en daar is dit boek perfect voor! Met andere woorden: lees dit boek en dan mag ik alleen maar hopen dat je dezelfde positieve borstvoedingsperiode als ik mag meemaken!

WIN WIN WIN (wedstrijd gesloten)
Ik mag van de dames van Mammae en Lannoo 5 x exemplaren weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?
1. Volg ons en Mammae via Facebook en deel dit bericht
2. Laat in een reactie hieronder weten waarom jij trotse eigenares van dit boek wenst te worden of wie je er een plezier mee wilt doen en waarom
3. Volgende week maak ik de 5 winnaars bekend!

De 5 winnaars zijn:

Lesly Gryp
Heleen Vlaeminck
Sofie De Win
Ann Bastiaens
Vicky Smet

Sturen jullie je gegevens even door naar info@leukewereld.be dan komt het boek snel jouw richting uit!

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Joke
  mei 26, 2017 at 5:33 pm

  Ewel, heel graag win ik. Ik kocht al een Mammae-kleedje bij JBC. Kan ik nu al dragen en ook gebruiken bij de borstvoeding. Ik vind de bh’s wel pas handig als de borstvoeding goed op punt staat. Ze zijn met beugels eh en dat vond ik in het begin bij de borstvoeding niet praktisch. Ik zweer bij die van Anita (ook redelijk discreet).
  Naar die LAM-tips best benieuwd?, nog nooit van gehoord. Ook bij een tweede kan je dus nog bijleren over borstvoeding ?

 • Reply
  Nienke luppens
  mei 26, 2017 at 6:14 pm

  Ik zou dit boek heel graag winnen om dankzij die tips ons reeds-11-weken-durende-borstvoedingsavontuur nog heel lang te kunnen verderzetten!

 • Reply
  Stéphanie
  mei 26, 2017 at 6:15 pm

  Omdat het nooit te laat is om nog bij te leren en zo ons borstvoedingsavontuur nog lang te vol te houden. We zijn al 7 weken bezig en denken nog niet aan stoppen!

 • Reply
  Lesly Gryp
  mei 26, 2017 at 6:17 pm

  Liefste,

  Graag win ik het boek omdat het de eerste keer is dat ik mama ga worden. Ik weet dus nog niet zo heel veel van borstvoeding geven. Wat kijk ik er naar uit om mijn kleine meisje borstvoeding te geven. Nu ik zwanger ben lees ik super graag over alles wat met zwangerschap te maken heeft.
  Alvast bedankt voor de tips!
  Groetjes,
  Lesly.

 • Reply
  Katrien Mignon
  mei 26, 2017 at 6:23 pm

  Wow, wat een superboek moet dat zijn! Wij “plannen” (in hoeverre dat mogelijk is) om in augustus/september zwanger te worden. Zowel mijn man als ik zijn een enorme voorstander van bordtvoeding. Aangezien het ons eerste kindje zal zijn, heb ik dan ook 100 vragen over borstvoeding 🙂 dit boek is dus heeeeel welkom! En ook de kledij van Mamae spreekt me enorm aan. Ik ben zeer benieuwd!!

 • Reply
  Marieke van Lankvelt
  mei 26, 2017 at 6:24 pm

  Oeh, interessant! As we speak voed ik onze derde, van 12 dagen oud. Aangezien we 3 uur geleden thuis zijn gekomen uit het ziekenhuis, waar onze baby maandag met koorts werd opgenomen, gun ik mezelf een cadeautje 🙂 Dus ik ding graag mee!

 • Reply
  Mien
  mei 26, 2017 at 6:35 pm

  Oh! Ik zou dit boek graag in mijn kast hebbenB mijn kindje is nu 2 maand en ik zou graag zo lang mogelijk borstvoeding geven… de nachten vind ik ook een struikelblok dus hopelijk helpt dit boek mij om deze beter te zien zitten 🙂 en ik ben ook een grote fan van de Mammae-borstvoedingsbeha’s!

 • Reply
  Nathalie
  mei 26, 2017 at 8:50 pm

  Oh, ik wil graag meedoen maar heb helaas geen Facebook! 7 maanden borstvoeding hier, zo goed als volledig want bijvoeding is nog niet haar favoriete ding. Ondertussen weer aan het werken ook maar we blijven gaan. Mijn doel van 6 maanden exclusief is alvast bereikt, alles wat er nu bijkomt is alleen maar genieten (al droom ik nog van heel lang als het kan!)

 • Reply
  Nathalie
  mei 26, 2017 at 8:51 pm

  Oh, ik wil graag meedoen maar heb helaas geen Facebook! 7 maanden borstvoeding hier, zo goed als volledig want bijvoeding is nog niet haar favoriete ding. Ondertussen weer aan het werken ook maar we blijven gaan. Mijn doel van 6 maanden exclusief is alvast bereikt, alles wat er nu bijkomt is alleen maar genieten (al droom ik nog van heel lang als het kan!)

 • Reply
  Sanne
  mei 27, 2017 at 7:31 am

  Dit boek is perfect voor mijn beste vriendin!
  Ze is eergisteren bevallen van een prachtige dochter. Bij haar eerste dochtertje wou ze super graag borstvoeding geven maar dat lukte niet. Ze heeft er echt mee ingezeten en hoopte 1000keer zo hard dat het deze keer wel zou lukken. Door een laag geboorte gewicht verblijft haar dochtertje nog in de couveuse en zijn de borstvoedingsmomenten voorlopig haar enige momenten samen met haar dochter! Ik gun ze dit boek zo erg, wat een top mama!
  (Ik heb geen Facebook dus ik kan dit bericht jammer genoeg niet delen maar ik ga jullie alvast volgen op instagram)

 • Reply
  heidi vanderhaegen
  mei 27, 2017 at 8:04 am

  ik die ook graag mee… nu baby nummer 3 aan het voeden ( net in slaap gevallen dus ik ben boobbie trapped) en van wat je opsomt kan ik zeker nog wat leren!

 • Reply
  Ann Bastiaens
  mei 28, 2017 at 10:48 am

  Dag Lobke, wat is het steeds fijn om je blog te lezen en goede tips te krijgen. Begin september word ik voor het eerst mama van ons kleine wondertje. Wat kijk ik daar enorm naar uit! Ik ga ook borstvoeding geven. Als ik mama’s borstvoeding zie geven zie ik beide genieten, het straalt een zekere rust en geluk uit. Dit wil ik ook graag samen met mijn kindje beleven. Graag win ik het boek om mij hierin te kunnen verdiepen en antwoorden te vinden op mijn vele vragen.

 • Reply
  Vicky
  mei 29, 2017 at 12:54 pm

  Hallo! Ik zou dit boek heel graag winnen. Ik ben momenteel zwanger van mijn derde kindje en na heeeeeeel lang twijfelen, heb ik besloten om toch nog eens borstvoeding te geven, na twee mislukte pogingen bij mijn vorige kindjes. Ook al staat mijn besluit vast dat ik het nog eens wil proberen, toch kan mijn zelfvertrouwen nog een duwtje in de rug gebruiken, en dit boek lijkt me ideaal!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  mei 30, 2017 at 8:59 am

  Ik vond het ook altijd zo bijzonder en fijn om zo’n kindje te voeden. Het idee dat ze groeiden van mijn moedermelk vond ik geweldig. En borstvoeding geven vond ik heel relaxt en makkelijk. Ik had het altijd bij me, en geen gedoe met flesjes en zo.

 • Reply
  Heleen
  mei 30, 2017 at 11:27 am

  Ik doe graag mee. Als geschenkje voor mezelf en mijn zoontje, die vorige week een onderzoek onder narcose en een overnachting moesten doorstaan in het ziekenhuis vanwege CMV besmetting…
  Tips en weetjes zijn altijd mooi meegenomen​, zelfs na een goede borstvoedingsperiode van grote broer.
  Toi Toi!

 • Reply
  Sofie
  mei 30, 2017 at 1:27 pm

  Bij de geboorte van m’n eerste dochtertje was ik er zeker van, ik zou borstvoeding geven. Ze is geboren en meteen verliep alles heeel vlotjes, op een borstontsteking na, geen grote problemen. Alleen heb ik er spijt van dat ik als ik terug beginnen werken ben, gestopt ben met borstvoeding. Ik had liever wat langer volgehouden, maar de combinatie met werken liep niet zo vlotjes. Ze had niet meer genoeg met mamamelk. Nu wil ik dit bij m’n twee meisje langer volhouden, en hopelijk kan dit boek dan goede tips en advies geven. Ook hoe ik de papa meer kan betrekken, kortom alle nuttige tips en tricks die ik miste bij m’n eerste kindje.

 • Reply
  Ann Bastiaens
  juli 26, 2017 at 5:54 pm

  Beste Lobke,

  Wat fijn dat ik dit boek heb gewonnen. Ik kijk er alvast naar uit om mij te verdiepen in dit boek over borstvoeding.
  Nog veel geluk met je prachtige gezin en veel blogplezier!
  BEDANKT!

  Groetjes,
  Ann

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.