0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Lammetjes knuffelen

Afgelopen laaaaaaaaaaaang Hemelvaartweekend brachten we door in het Nederlandse Texel en oh wat hebben we daar genoten! Eén van de leukste activiteiten die we gedaan hebben, was een bezoekje aan de Schapenboerderij, een echte aanrader voor jong en oud!

Lammetjes knuffelen
In de gezellige boerderijwinkel word je hartelijk verwelkomd om daarna meteen een bezoekje te brengen aan de stal vol met lammetjes. Kobe en Frauke konden hun ogen niet geloven, zoveel lammetjes samen hadden ze nog nooit gezien. Niet veel later was het knuffeltijd en kregen ze allebei een lammetje op hun schoot om mee te knuffelen, de pasgeboren lammetjes lieten zich maar al te graag knuffelen. Heerlijk toch? Dat wij twee grote dierenvriendjes in huis hebben, weten we nu wel heel zeker :-). Terwijl ze op een strobaal gingen zitten met een lammetje op hun schoot konden ze hun heerlijke zachte wollen vocht aaien en het schaapje van dichtbij bewonderen. Een unieke ervaring!
Wat ons uitstapje echt onvergetelijk maakte, was dat er een lammetje werd geboren terwijl we daar waren. Kobe en Frauke stonden op de eerste rij om de bevalling van dichtbij mee te maken, zalig toch?

Beleef het boerenleven en rollebol in het stro
De lammetjes knuffelen was al een ervaring op zich maar daarnaast konden onze kids zich volledig uitleven in het stro! Lekker gaan liggen in het stro, springen en dansen, zich helemaal laten gaan. Heerlijk toch! Oh wat wou ik soms nog dat ik een klein Lobke was!
Wat verder op de boerderij was er nog een gezellige beestenboel, want ze hebben er niet alleen schapen, maar er lopen ook kippen, dwerggeitjes, varkens, kalfjes en zelfs eekhoorntjes en pony’s rond. Aan speeltijd geen gebrek hier.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de demonstratie schapendrijven. Op Schapenboerderij Texel zijn er dagelijks demonstraties met de schaapshonden Rasja, Skip, Bowie of Flügel. Deze Australian working kelpies zijn dol op hun werk en tijdens het opdrijven ook volledig gefocust op de schapen. Tijdens de demonstraties gaf de boerin uitleg over de werkwijze en dat was echt heerlijk om te zien en eens mee te maken! Ook voor mama’s en papa’s :-).

Conclusie?
Plan je binnenkort een weekendje Texel? Zeker doen! (morgen deel ik nog andere leuke & kindvriendelijke tips voor jullie). Maar zet dan zeker een bezoekje aan deze Schapenboerderij op jullie to-do-list, want je kan hier gerust een halve dag (of langer) doorbrengen zonder je te vervelen! En je houdt er ongetwijfeld fijne herinneringen aan over!

Alle info over Schapenboerderij Texel vind je op hun website!

Weekendje Texel in het vizier?
Wij verbleven in het kindvriendelijkste park van het eiland in Landal Sluftervallei in de mooie Texelse duinen zo’n 15km van de Schapenboerderij.

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Mmoiselle Darcey
  mei 29, 2017 at 7:42 pm

  Ooh dit ziet er een leuk plekje uit. Zal ik onthouden voor later om met onze kleine spruit naar toe te gaan. Nu nog effen een buikbewoner ?? Veel liefs, Darcey

 • Reply
  fieke
  mei 31, 2017 at 7:23 am

  Superleuk! Wij trekken in de zomer naar Texel met onze dochter, die dan net een jaar zal zijn. Ik zet het op ons lijstje, bedankt!

 • Reply
  Evi
  mei 31, 2017 at 6:53 pm

  Superleuke tip! Moet ik onthouden voor als we ooit eens naar Texel gaan want Tuur is een gigantisch grote dierenvriend die dit fantastisch gaat vinden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.