0
MAMA ZIJN

Poeperkesdag: 10 originele doe-dingen voor jou en je hubby

Kinderen grootbrengen, verbouwen, zwanger zijn…mijn Lief en ik zitten er middenin (in alledrie tegelijk!) en dan weet je pas echt wat je aan elkaar hebt, de grootste relatietest ooit! Het is een torenhoog cliché, maar soms maken we echt te weinig tijd voor elkaar. Ook al delen wij bijna 17 jaar (!) lief en leed en samen doorzwommen wij al heel wat watertjes.

Elkaar niet verliezen in de snelheid van het leven is niet altijd gemakkelijk. Toch proberen we er af en toe samen op uit te trekken. In het begin van 2016 beloofden we dat we elke week één avond gingen reserveren voor elkaar maar dat is ons niet gelukt :-(. Toch proberen we af en toe (en liefst nog veel meer!) er samen op uit te trekken zonder kids, elkaar niet uit het oog te verliezen en echt tijd voor elkaar te maken, we noemen het onze poeperkesdag of ons poeperkesweekend!

Toen ik een paar dagen geleden Petra De Pauw ging interviewen naar aanleiding van de release van haar nieuwste bucketllist voor koppels #youandmelist en de achterflap las, was ik meteen verkocht! Dit is echt een boek voor ons dacht ik: doe gek, lach, vraag alles wat jullie van elkaar willen weten en geniet geniet geniet! Door de honderden grote en kleine uitdagingen die ze in dit boek verzamelde, ga je nog meer koesteren wat je samen hebt.

Ons goed voornemen? In 2017 nog meer tijd voor elkaar maken (ook al komt er een baby bij en ook al zullen de verbouwingen nog niet afgelopen zijn), toch willen we zoveel mogelijk van deze 10 uitdagingen graag aangaan, en jullie misschien ook wel?

1. Niet zo irritant als een goed geklede etalagepop. Ga samen eens een dagje shoppen en trek stiekem de rok, broek of truitje naar beneden in de etalages van de kledingwinkels. Fun verzekerd samen!

2. Hou een pyjamafeestje met jullie tweetjes. Leg de matras in de woonkamer en breng daar de nacht door.

3. Volg een willekeurige voorbijganger. Volg hem of haar zo lang mogelijk zonder dat die persoon het doorheeft. Gaat hij of zij een winkel binnen of neemt hij of zij de bus, dan doe je dat ook. Loopt het spoor dood, dan zoeken jullie een ander slachtoffer. Dit zou wel eens heel spannend kunnen worden!

4. Vermijd Bongo-stress! Stapelen de cadeaubonnen zich op? Prik een datum en gebruik ze allemaal op één dag. Begin met de ontbijtbon, ga een hele dag welnessen en ga ‘s avonds op restaurant.

5. Roep twee dagen per jaar uit tot You & Me dag! Een van jullie plant die dag volledig vol met leuke activiteiten voor de ander. Hoe hebben jullie elkaar verrast?

6. Spot vanop een bankje elkaars droomdate. Wie zou nog bij jouw liefste kunnen passen?

7. Blijf een hele dag samen in bed. Wat hebben jullie gedaan?

8. Ga minstens een keer per jaar samen op reis of op weekendtrip, kinderen NIET toegelaten!

9. Ga samen op trip en vind de weg samen zonder GPS. Overleefd?

10. Ga op vakantie in eigen stad en je mag enkel onbekende dingen doen.

Misschien is #youandmelist nog wel een leuk last-minute cadeautje voor je liefste om samen het nieuwe jaar goed in te zetten? Wij zijn alvast fan!

Benieuwd hoe jullie niet vervallen in het cliché om elkaar te verliezen eens er kinders zijn? Wat zijn jullie tips om echt tijd voor elkaar te maken? Ik lees ze graag in de comments hieronder 🙂

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Silke
  december 28, 2016 at 4:41 pm

  Haha, die van de Bongobonnen vind ik geweldig 😀

 • Reply
  Josie
  december 28, 2016 at 6:47 pm

  Dat van die etalagepoppen… geweldig 🙂

 • Reply
  leen
  december 28, 2016 at 7:07 pm

  Wij gaan 1avondje in de week samen in bad met gĺaasje cava.

 • Reply
  Evi
  december 28, 2016 at 8:15 pm

  Geweldig 🙂 Samen de weg vinden zonder GPS, dat zou bij ons nogal vonken geven 😉

 • Reply
  Judith (Dietemiet)
  december 28, 2016 at 9:07 pm

  Hihi, grappig!

 • Reply
  Tamara
  januari 20, 2017 at 7:00 pm

  2 tips al uitgevoerd. Fun verzekerd. Dank je Lobke!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.