0
LIFESTYLE Organisatietips

Een minimale garderobe voor onze Kobe

img_7119

Buy less, choose well is het idee achter een capsule wardrobe! Ik sta helemaal achter het idee maar in de praktijk is het niet altijd zo gemakkelijk. Toch probeer ik het sinds een tijdje ook te doen voor onze Kobe, dankzij deze tips. Benieuwd hoe je een minimale garderobe voor je kind maakt en wat de voordelen ervan zijn? Zo ga je te werk:

img_7140
1. Investeer in een overzichtelijke kinderkleerkast
Tot voor kort had Kobe nog zijn babykleerkast waardoor zijn kleerkast altijd volgepropt zat en waardoor het leek alsof hij nooit iets had om aan te doen. Tijd voor verandering dus! Bij Ikea vond ik deze handige STUVA-opbergcombinatie, veel handiger en overzichtelijker! In In het bankje zit zijn speelgoed netjes gesorteerd, de kleerkast is mooi ingedeeld. Onderaan zijn sport- en winterkledij, bovenaan zijn dagelijkse garderobe waar ik dus een minimale garderobe van heb gemaakt.

2. Ruim op
Ik heb #declutterdecember niet voor niets ingevoerd deze maand, tijd om op te ruimen dus, ook de kleerkast van je kind. Gooi alles eruit wat je kind niet meer draagt, wat versleten is, wat te klein is. Verkoop het of hou het bij voor broer/zus of doe het weg naar de Kringwinkel of een goed doel! Een opgeruimde kleerkast zorgt voor overzicht!

3. Koop minder maar ga voor kwaliteit
Terwijl ik vroeger veel meer kocht wat ik mooi vond voor de kinderen, koop ik nu minder en van betere kwaliteit. Tweedehandswinkels en/of -beurzen zijn zeer dankbaar om toffe en goedkope kinderkleding te vinden, maar tegenwoordig ga ik voor een combinatie van tweedehands tweedehands met van stijlvolle iets duurdere stuks uit mijn favoriete webshops Urbanminishop, 4 funkyflavours en Goldfish. Basics zoals jeansbroeken of effen t-shirts vind ik vaak bij H&M Het zorgt ervoor dat zijn kleding altijd bij het seizoen past en voor elke gelegenheid draagbaar is.
img_7134img_7139
3. Combineren kan je leren
Combineren is niet zo moeilijk, zorg er gewoon voor dat je kleding hebt met een vast kleurenpalet of ga voor een aantal effen stuks die je dan combineert met toffe stoffen en prints. Zoek een toffe stijl voor je kind! Tip: Pinterest is hier een dankbaar medium voor. Een kleerkast vol combineerbare stuks, zorgt ervoor dat je je kind ‘s morgens ook zelf kan laten kiezen wat hij/zij aantrekt want meestal past het dan wel bij elkaar! Mixen en matchen is toegestaan, het zorgt gegarandeerd voor minder discussies tijdens de ochtendrush!

4. Minder kleding = minder was
Dit vind ik misschien nog het allergrootste voordeel van een minimale garderobe voor je kinderen, je hebt gewoon veeeeeeel minder was én strijk! Je kind draagt zijn kleding vaker en je moet er misschien wel voor zorgen dat je alles op tijd in de wasmachine stopt, maar zouden we niet alles doen voor minder huishoudelijk werk?

Zouden jullie zo’n minimale kleerkast voor jullie kinderen zien zitten?

Zin om mee te doen met onze #declutterdecember opruimactie? Ik heb het zelf nog niet helemaal gevolgd volgens plan, maar ben er wel bewuster mee bezig en misschien dat ik nog een inhaalbeweging maak tijdens de kerstvakantie :-).
img_7117img_7123img_7121

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Els
  december 11, 2016 at 3:36 pm

  Wat leuk! Een minimale kleerkast voor de kinderen is hier niet aan de orde, maar voor mezelf ben ik grote fan van het “buy less, choose well” principe!

 • Reply
  ElsSeghers
  december 11, 2016 at 8:44 pm

  Onze dochter draagt uniform tijdens de week en heeft mede hierdoor slechts een beperkte gekleurde garderobe. Die garderobe bestaat grotendeels uit tweedehands aangevuld met enkele mooie stukken die ze vaak van haar meter voor haar verjaardag krijgt.

 • Reply
  Sabrina
  december 12, 2016 at 9:15 am

  Leuke spulletjes!

 • Reply
  Ester
  december 13, 2016 at 8:38 am

  Lijkt me erg leuk!
  Alleen in praktijk nog wat moeilijk hier :).

  Mijn dochter (2j) komt elke dag smerig van de crèche thuis en krijg bijgevolg minstens 1x per dag een verse outfit aan. Ik probeer wel erg veel tweedehands te kopen op de beurzen van de gezinsbond of 2handmade (Waar ik overigens een stoere jeans salopet kocht die nog van jouw dochter geweest is :p.)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.