0
LIFESTYLE Uncategorized

Terug naar school met de DETO turnpantoffels

IMG_5663

Over enkele dagen stapt onze Kobe door de grote poort naar het eerste leerjaar! Als er iets is waar hij keihard naar uitkijkt, is het de turnles! Oh wat doet hij dat graag. Eén van de dingen die hij nog nodig had, was een turnzakje en turnpantoffels. Het turnzakje werd zelf gemaakt door zijn liefste onthaalmoeke Anja. En net als vorig jaar zorgden we met dank aan het verjaardagscadeau van zijn liefste meetje voor de DETO, een moderne turnpantoffel ontwikkeld door twee Belgische turnleerkrachten. Zij vonden en vinden de gezondheid van kindervoeten belangrijk en ondervonden dat goede turnpantoffels essentieel zijn om blessures en voetkwalen te voorkomen. Want tijdens de turnlessen en het sporten zijn kinderen heel actief en bewegen ze veel. Hoe actiever, hoe meer belang er aan de voeten moet gehecht worden, want kindervoeten zijn nog in volle groei en ontwikkeling.

De klassieke witte turnpantoffel, zoals de meesten van ons kennen en zelf gedragen hebben, is 50 jaar geleden ontworpen met het oog op turnen op toestellen. De turnles kende grote veranderingen en is geëvolueerd naar lessen bewegingsopvoeding. De traditionele turnpantoffel is sindsdien niet meer aangepast. De DETO is volledig wit en is eigenlijk een restyling van de klassieke turnpantoffel.
IMG_5669De turnpantoffel is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij het sporten en laat de voeten voldoende ademen. Ze zorgen voor de nodige stabiliteit en buigen op de juiste plaats. Dankzij een kleefstrook sluit de schoen goed aan en de hiel wordt extra ondersteund door een niet-indrukbare hielomsluiting.

De turnpantoffel houdt ook rekening met het tempo waarmee kindervoeten groeien. Een uitknipbaar kussentje aan de hiel maakt dat de turnpantoffel gedurende twee schoenmaten gedragen kan worden. En de kleuters leren dankzij de afbeelding van een rups al spelend het verschil tussen links en rechts. Als dat geen geweldige uitvinding is?

Voor de prijs moet je het anders ook niet laten want de witte turnpantoffel basisversie kost 14,95 euro en is te koop bij Brantano.

Meer informatie kan je terugvinden op detoturnpantoffel.be
De turnpantoffel wordt trouwens ook aanbevolen door de Federatie van Belgische Podologen.

Wij zijn alvast fan! Nog iemand ervaringen met deze leuke turnpantoffels?

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met DETO.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Nathalie
  augustus 29, 2016 at 7:44 am

  Altijd handig, goed schoeisel!

 • Reply
  Cindy
  augustus 29, 2016 at 11:51 am

  Heb ze net voor het derde jaar op rij gekocht! Handig kussentje achterin de schoen, wanneer de voetjes halverwege het schooljaar weer een maatje gegroeid zijn, kussentje eruit knippen…en ze kunnen verder tot het einde van het schooljaar 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.