0
KINDERKOST Uncategorized

Kinderkost: bloemkoolcouscous

IMG_5675Deze week is het de week van de routine! Stilaan proberen we de kindjes klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar en daar hoort natuurlijk weer een weekmenu bij en regelmatige tijdstippen om te eten. Vandaag stond er op ons menu de bloemkoolcouscous van Rens Kroes! De kindjes denken: mmmmmm couscous, maar eigenlijk eten ze gewoon bloemkool! Bovendien zitten er heel veel groentjes in waardoor het een echt vitaminebommetje is! Sinds een tijdje proberen wij hier ook veeeeeel minder vlees te eten, zeker na het bekijken van deze documentaire op Netflix. Helemaal vegetarisch eten we (nog) niet (wie weet komt dat ooit nog?) maar als we voor vlees kiezen, dan gaan we voor biologische kipfilet bijvoorbeeld.

Ondertussen heb ik dit receptje al een paar keer gemaakt en elke keer zijn de bordjes hier leeg, we mogen hier dus spreken van een toppertje!

Benieuwd hoe je bloemkoolcouscous maakt?
Wat nodig?
– Biologische kipfilet of fetakaas
– 1tl kerriepoeder
– 1 grote bloemkool (of een pak bloemkool uit de vriezer)
– 1 middelgrote ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 paprika
– 200gr champignons
– kokosolie of ghee
– 1tl gemberpoeder
– 2tl tamari
– kurkuma
– 2 eieren
– grote hand babyspinazie
– handje geroosterde amandelen

Zo maak je bloemkoolcouscous
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en schep ze om met een theelepel kerriepoeder en wat zwarte peper en zout. Snijd de stronk van de bloemkool en doe de roosjes in de keukenmachine. Maal ze 30 seconden of zodra alles tot fijne korrels gemalen is. Niet te lang, want het moet luchtig blijven en geen pap worden. Snijd de ui, knoflook, paprika en paddestoelen klein. Verhit een pan met wat olie en voeg de uien en na een minuut ook de knoflook toe. Doe daarna de kipfilet erbij en een minuutje later ook de paprika en de paddenstoelen samen met de gember, tamari en kurkuma. Schep alles goed om en bak tot de kipfilet gaar is.
Schep dan de gemalen bloemkool erbij en laat een paar minuten meebakken. Maak een gat in het midden van de bloemkoolcouscous en breek er 2 eieren in. Roer de eieren vervolgens door het bloemkoolmengsel totdat ze gestold zijn. Schep er als laatste de spinazie door, bestrooi met amandelen en kruimel er eventueel nog wat feta overheen en klaar is kees!

Wil je dit gerecht liever helemaal vegetarisch? Kies dan voor feta in plaats van voor kip.
Dit recept komt uit het nieuwste boekje van Rens Kroes ‘On The Go‘, een superleuk boekje waar wij al superveel inspiratie hebben uitgehaald! 
IMG_5685IMG_5671IMG_5687IMG_8359

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.