0
Uncategorized

Het experiment met het groenteabonnement (1)

Ik had er al veel over gehoord en wilde het al lang eens proberen, maar het is pas sinds ik een reportage over tuindelen ben gaan maken voor het magazine van Femma dat ik in contact kwam met de juiste persoon voor een groenteabonnement. Voor wie nog niet weet wat het is, leg ik het graag even uit:

Elke week haal je een pakket groenten en/of fruit af volgens het aanbod van het seizoen, plukvers van het veld of de boomgaard, 100% biologisch en met een hart voor duurzame tewerkstelling. Een klein pakket kost 8,50€, een grote inruilkist kost 14€, een fruitpakket 8,50€ en een gemengd pakket 11,50€. Klinkt als een strak plan, niet?

Wel, via de Duurzaamheidsgroep van Puurs kwam ik in contact met Jeanine Van Den Heuvel die elke maandagavond groente-en fruitpakketten laat leveren bij haar thuis van Julienne. Vandaag mocht ik voor het eerst mijn zak vol verse groenten afhalen. En wat zat er in?
Koolrabi
Andijvie
Groene Selder
Witloof
Courgette

Leuk hé, zo verrast worden?
Benieuwd wat ik er allemaal mee ga maken? Volg deze week dan zeker mijn blog, want ik laat jullie graag mee in mijn potten kijken. Ik kijk er al naar uit…mmmmm!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  KellyJade
  mei 27, 2013 at 6:47 pm

  Wat leuk! Een groente-abonnement… nog nooit van gehoord maar klinkt wel interessant!

 • Reply
  Katja (@Yane)
  mei 27, 2013 at 7:02 pm

  Echt heel leuk!
  Ben al benieuwd naar wat de pot schaft de komende dagen….

 • Reply
  isabel
  mei 28, 2013 at 11:01 am

  in gent doen ze dat al jaren… je kan ze sowieso ophalen in biowinkels dacht ik? nu moeten ze dat hier nog doen!!

 • Reply
  la merlette blanche
  mei 28, 2013 at 4:13 pm

  Leuk dat je eindelijk de stap gezet hebt dan 😉 Ik ben ook een groenten- en fruitpakket via de lokale boerderij beginnen kopen – meteen op het moment dat ik ging samenwonen (nu bijna drie jaar geleden). Nog geen moment spijt van gehad! In het begin was het even wennen, zeker als er relatief onbekende groenten tussen zitten, maar ik ben wel content dat ik nog nooit groenten in de supermarkt heb gekocht (alleen soms eens een tros fairtrade bananen).

 • Reply
  Liesellove
  augustus 4, 2013 at 6:17 am

  Handig, zo moet je ook niet meer nadenken over wat je die week gaat koken… je kan je baseren op de groenten die je krijgt! Moet ik misschien in mijn regio eens zoeken! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.