0
Uncategorized

Lekker! Victoria Sponge Cake

victoriaspongecake

Als mama-on-the-move is het misschien niet altijd gemakkelijk om snel een lekker dessetje op tafel te toveren, maar hier is het vandaag toch gelukt.

Victoria Sponge Cake is echt ideaal om snel klaar te maken, en je kan de cake nog verfijnen door hem te vullen met Whipped Cream en Frambozen….mmmmmmm. Loop het water je ook al in de mond? Ik kreeg het recept van Zoet & co en heb het ondertussen zelf getest én goedgekeurd. Hier gaan we!

Wat nodig?
3 eieren
150 gram boter of margarine
150 gram gezeefde zelfrijzende bloem
150 gram griessuiker

Hoe klaarmaken?
De boter en de suiker zacht roeren tot je een romig mengsel krijgt. De eieren kloppen zoals een omelet en met kleine beetjes bij het mengsel voegen en op lage snelheid blijven verder kloppen. De bloem zeven en op lage snelheid beetje bij beetje onder het mengsel kloppen. Dan alles nog even doorkloppen. Een bakvorm bekleden met bakpapier en je deeg erin doen. Dan ongeveer 20 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 175°. Eet smakelijk!

TIP! Je kan deze cake ook gebruiken als basis voor pastoorhoedjes in plaats van biscuit. Heerlijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.