0
MAMA ZIJN

7 tips om te relaxen met je kinderen

Vier grote druktemakers…zo zou je ons gezellige drukke gezin soms kunnen omschrijven! Frauke en Kobe zijn twee superenergieke kindjes, maar ook hun mama en papa zijn altijd druk in de weer om de boel hier draaiende te houden. Meer ontspannen en meer tijd doorbrengen met elkaar was één van onze prioriteiten voor 2015. Met het RELAX Klets boek en enkele aandachtspunten om rustiger door het leven te gaan, namen wij hier alvast een goede start.

Schermafbeelding 2015-01-27 om 20.01.02
Met deze 7 tips proberen we rustiger door het leven gaan:

1. Neem je tijd om eens aan yoga te doen met je kinderen
Yoga is uitgevonden in India en gaat om drie dingen: je lichaam, je geest en je adem; Door oefeningen leer je die drie dingen met elkaar te verbinden. Het woord yoga betekent ook letterlijk ‘verbinding’. Je zult merken dat yoga helpt om rustig te worden. In het RELAX Klets boek staan een aantal leuke yoga oefeningen die je gemakkelijk met je kindjes kan doen.

De Mooie Zwaan bijvoorbeeld, vonden Kobe en Frauke GEWELDIG om te doen:

foto 3

Ga op je buik liggen. Pak met je handen je enkels vast en trek je benen omhoog. Open je borst en kijk trots naar de lucht. Je bent een prachtige zwaan!

2. Fiets en verken de wereld
Wat is er meer ontspannen dan een heerlijke fietstocht maken als het mooi weer is? Terwijl wij fietsen, tetteren we vooral veel. Of zingen we liedjes tot ze ons aan de andere kant van ‘t straat horen. Heerlijk!

DSC_0002

3. Wees creatief samen en knutsel iets leuks
Geen tijd is geen excuus om niet creatief te zijn. Hier moet je tijd voor maken. Knutsel bijvoorbeeld samen een dromenvanger en filosofeer. Zou je ook een dromenvanger kunnen maken voor fijne dromen? Hoe zou die eruit zien? Welke fijne dromen zou je daarmee willen vangen?

foto 1-1
4. Doe eens een dansje samen
Sinds wij Apple Tv in huis hebben om naar Netflix te kijken, spelen we regelmatig liedjes op YouTube af op onze televisie. Zo kunnen Kobe en Frauke uuuuuuuuuren leuke dansjes doen samen. Zo kwam Kobe vandaag thuis met de Pinguïndans. Hier krijg je instant een goed humeur van!

5. Geef elkaar eens wat meer een massage
In het RELAX Klets-boek staan heel wat leuke massages: van brood bakken tot zonnestralen. Al van baby af aan deden we babymassage en ook nu genieten zij soms echt van een heerlijke massage.

6. Durf samen mediteren
Ook hiervoor vind je zeker en vast inspiratie in het RELAX Klets-boek. Doe je ogen dicht, leg je handen op je buik en voel hoe je zit of ligt. Adem drie keer rustig in…en uit…en begin te mediteren aan de hand van de tips uit het boek.

7. Wees georganiseerd
Hoe moeilijk dat soms ook is. Maar dit is mijn grootste toptip als moeder. Tijdens een drukke week goed voorbereid zijn en goed georganiseerd zijn, geeft een enorme rust. Zorg voor een weekmenu, leg ‘s avonds alles klaar voor de volgende ochtend…en je wordt vanzelf een relaxte moeder…

Meer tips vind je in het RELAX Klets-boek. Een boek voor kinderen en ouders. Met yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en hoofden leger te maken. Een echte aanrader volgens ons!
Voor 14,95€ verkrijgbaar op www.gezinnig.nl

Wat zijn jullie toptips om relaxter door het leven te gaan? Ik hoor ze graag in de comments hieronder.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Amanda
  januari 28, 2015 at 8:12 am

  Ik heb hem hier op de plank liggen, we gaan er morgen mee aan de slag want dan heeft mijn zoon een studiedag. Leuk om jouw verhaal hierover te lezen, ben benieuwd hoe ik er uiteindelijk over denk. Ik ben overigens wel echt een Gezinnig fan 😀

 • Reply
  Beweging bij kinderen #1 - A simple life
  april 11, 2015 at 2:55 pm

  […] Leuke wereld – 7 tips om te relaxen met je kinderen […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.