0
EROPUIT Zelfgemaakt

DIY: drumstel (+ give-away Niet Drummen)

Een supersolo op je eigen drumstel, daar droomt toch elk kind van? Met een paar lege verfblikken bouw je thuis je eigen drumstel, compleet met snaredrum en high-hat! One, three, rock on!
drumstel
Wat heb je nodig?
3 grote lege verfblikken
2 grote blikken van tomatensaus
houten verfroerstokjes of houten lepels
washitape (de mijne komt van bij www.in-pakt.be)
primer
spuitverf
sjablonen en afplakfolie

Zo ga je te werk
Was de blikken in de mate van het mogelijk af en ontvet ze.
Draai de blikken met de opening naar onder en spuit ze wit met de primer. Spuit ze daarna in een kleur naar keuze en laat drogen.
Wil je een coole ster, een stoer doodshoofd, je eigen logo of naam van je band op één van je drums? Teken ze op afplakfolie en knip uit. Kleef op het blik en spuit het sjabloon in een kleur naar keuze.
De drumsticks kan je opleuken met washitape of verf.
Gebruik één van de grote verfblikken als krukje, laat je helemaal gaan en rommel er op los! (hou wel een beetje rekening met de oortjes van je lieve papa of mama)

Meer leuke vakantietips lezen jullie in Het Leuke Vakantieboek.

2865_niet-drummencmarionkahane

Nog een leuke kerstvakantietip nodig?
Wij gaan zondag 28 december naar de muziektheatervoorstelling van NIET DRUMMEN.

Knikkers, bollen, ballen, drumvellen, trommels, water… Een magische tocht in een merkwaardig decor. Een schaduwbeeldkunstenaar, een fluitist-saxofonist en een percussionist nemen heel jonge kinderen en hun (groot)ouders mee op een ontdekkingstocht van klanken, geluidjes, muziek en ritmes. Jong en oud, klein en groot genieten van een beeldend concert. Rock ‘n’ Roll en poëzie. Echt iets voor Kobe en Frauke en misschien ook wel voor één van jullie kinders?

Ik mag namelijk 2 x 2 gratis tickets voor NIET DRUMMEN weggeven aan iemand van jullie?

Wat moeten jullie hiervoor doen?
1. Like mijn Facebookpagina en deel deze blogpost
2. Laat in een reactie hieronder weten waarom jij naar deze muziektheatervoorstelling wilt gaan en of er een muzikant schuilt in je kindje(s)? Alle andere kerstvakantietips zijn ook welkom!

Maandag maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina. Succes!

Foto: Els Bauwelinck

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Iemke
  december 12, 2014 at 6:26 pm

  Voorlopig nog geen musikaal talent te ontdekken in onze jongens. Maar ik denk dat ze wel zouden genieten van zo een voorstelling.

 • Reply
  Annelies Bruneel
  december 12, 2014 at 6:50 pm

  Onze 9 maand oude dochter Mare, vindt muziek plezant en gaat direct door de knietjes en begint te bewegen. Ook slaat ze op elk plat oppervlak, soms zitten we aan tafel, deuntjes te drummen samen. Wij stimuleren heel hard goeie muziek, en vinden het dan ook super om haar bezig te zien.

 • Reply
  Margot
  december 12, 2014 at 9:09 pm

  Tof tof! Als iemand van ons vijf een muzikale hobby krijgt, is het ongetwijfeld onze kleine man van drie! Van zachtjes heupwiegen tot volop shaken, that’s him! Dus die voorstelling, dat is wat voor ons!

 • Reply
  Lies
  december 13, 2014 at 6:41 am

  omdat muziek communicatie bevordert, kinderen zich leren uit drukken op een andere manier, omdat muziek aan zet tot creativiteit en ervoor zorgt dat kinderen langer blijven genieten van het hier en nu…

  Allez, ik toch vroeger, en hopelijk mijn kinderen ook later 🙂

 • Reply
  ruth
  december 13, 2014 at 7:39 am

  Mijn 2 kadeetjes zijn gek op zelf muziek maken en zouden bijzonder blij zijn om naar de voorstelling te mogen 🙂

 • Reply
  Katrien
  december 13, 2014 at 8:19 am

  Mijn zoontje is met zijn net-geen-3-maanden nog net iets te klein om deze voorstelling te beleven. Maar genieten van muziek doet hij wel, ik zing zelf in een koor dus zijn eerste muziekervaringen dateren van toen hij nog een buikbewoner was. Mijn gezang is ( nu nog) een ultiem troostmiddel. En natuurlijk hoop ik dat hij mijn ‘talent’ en liefde voor muziek overneemt … Mijn neefje heeft alleszins al wat muzikaal talent van mijn broer en zijn tantes geërfd. Hij zou volledig loos gaan tijdens deze voorstelling!

 • Reply
  Tineke
  december 13, 2014 at 9:28 am

  Arthur (bijna 2) begint bij elk deuntje spontaan te dansen (zelfs op de sfeermuziek die soms in winkels zachtjes speelt) en houdt er van om al trommelend door het huis te wandelen. Een echte muziekliefhebber en -maker. Dus zo een voorstelling zou hij super vinden! Hopelijk winnen we dit voor een leuke uitstap in de kerstvakantie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.