0
Uncategorized

Kleine jongens worden groot…

Dit is Kobe, dat wisten jullie al 🙂

Maar dit is Kobe zonder pamper! Een klein vreugdedansje graag :-). Het heeft wat voeten in de aarde gehad om ons meneertje droog te krijgen, maar ik denk dat ik vandaag aan de wereld mag verkondigen dat we een luierloos kind rijker zijn :-). Ik was één van die ouders die haar kind niet heeft droog gekregen tegen de eerste schooldag. Gelukkig kon hij wel met zo’n luierbroekje naar school en zo ging hij samen met de andere kindjes al eens mee naar het toiletje. Eerst schreeuwde hij moord en brand, maar enkele weken later lukte het al wat beter. Dag 1 van de Grote Vakantie. Met hulp ons liefste onthaalmoeke, ging Kobe plots zonder problemen pipi op het potje doen. Thuis ging het nog wat moeilijk, maar na hem twee weken te laten rondlopen in van die zachte sponsen broekjes, is hij bewust geworden van het feit dat pipi niet op de grond moet maar op het toilet. Ik heb wel enkele keren pipi mogen opkuisen wegens accidentjes, maar dat had ik er graag voor over, want sinds vandaag kan ik zeggen dat Kobe geslaagd voor zindelijkheidstraining :-). Voor het eerst deed hij zijn grote boodschap op de Grote Zee en fier dat hij was! Met dank aan iedereen die ons gesteund heeft en ons tips gegeven heeft.
Hier zit een gelukkige mama. Eens mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Zoals ik gisteren las op Facebook bij Annelies, eentje om te onthouden en op te hangen: “Het doel van het leven is niet gelukkig zijn. Dat we zonodig gelukkig willen zijn, is de ziekte van deze tijd. Michel Foucault zegt dat goed leven betekent zorgen voor jezelf, je medemens en de aarde en dan komt geluk vanzelf.” Als moeder van twee kindjes, ben ik het hier volledig mee eens. Ik probeer samen met mijn Lief en mijn kindjes goed te leven en vooral goed te zorgen voor hen. De rest komt dan gewoon vanzelf, absoluut mee eens!

Andere mama’s die ook moeite hebben om hun kindje op het potje te krijgen, kan ik aanraden volgende artikels eens te lezen: 

Het zachte groene sponsen broekje dat jullie zien op de foto is van mijn favoriete kindermerkje Mundo Melocoton en komt van bij Chicas and Cowboys – alweer een keileuk webshopje met hippe retro getinte kleertjes voor jongens en meisjes. Zeker nu eens gaan kijken, want het zijn nog solden.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mademoiselle Adinda
  juli 14, 2013 at 12:03 pm

  Kei flink van Kobe! 🙂

 • Reply
  Edje
  juli 14, 2013 at 1:29 pm

  Gefeliciteerd met de grote zoon!!
  Lekker hè, geen luiers meer!?!

 • Reply
  cindy (inspirée par georgette)
  juli 14, 2013 at 8:03 pm

  bravo voor kobe! hier ook een kleine man die geen interesse toont in het potje… en grote broer was op die leeftijd al lang droog. zo zie je maar… elk kind is anders maar uiteindelijk leren ze het allemaal!

 • Reply
  Hiskia / www.gestipt.com
  juli 15, 2013 at 9:11 pm

  *vreugdedanst met je mee* 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.