Free printable: Brooddoosbriefjes met een knipoog

“Is je boekentas leeg?”, “Ruim je kamer op!” “Poets je tanden!” Hoor je jezelf weer roepen tegen je kroost? Met deze brooddoosbriefjes mét een boodschap is dat misschien wel voltooid verleden tijd. Ik hoorde mezelf vaak deze zinnen roepen en ontwierp daarom deze geweldige briefjes om straks in de brooddoos van je kinderen te verstoppen.

September is ondertussen weer volop aan de gang en boterhammen smeren voor onze kinderen is weer een *onderdeel van de drukke ochtendspits. “Haast je, tanden poetsen!” Herkenbaar? Ik maakte daarom 6 schattige broodbriefjes om het schooljaar te beginnen boordevol goede gewoontes. Want zeg nu zelf, zou het niet fantastisch zijn als je zoon ’s morgens de ontbijttafel voor je afruimt? Of je dochter eindelijk eens haar korstjes op eet? Of dringt de boodschap om na schooltijd de schoenen, jas en boekentas op zijn plaats te leggen niet altijd door? Of “Ruim die kamer op!” Minstens 10 keer per week hoor je dit jezelf zeggen zonder resultaat. Maak er dan een to do-lijstje van voor de brooddoos, misschien heeft je kroost het dan wel begrepen!

Helemaal gewonnen voor het idee? Sla onderstaande afbeelding op en print de brooddoosbriefjes op een A4-papier. Even knippen en je hebt 6 briefjes voor een goed begin van het nieuwe schooljaar vol goede gewoontes! Even subtiel in de brooddoos stoppen en de boodschap is doorgegeven. Zeg nu zelf, dit is geniaal, toch?

3 thoughts on “Free printable: Brooddoosbriefjes met een knipoog

    1. Ja, mama ‘blij’ maken, zit niet in pubergenen, eerder ‘mama op de kast jagen’, liefst diegene die opgeruimd moet worden, zodat ze er zelf aan begint 😀
      Desalniettemin, ik probeer het morgen, die briefjes ! Merci Lobke !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.