0
Zelfgemaakt

DIY : maak je eigen lightbox voor de kinderkamer

Eén van de leukste cadeautjes die Mil kreeg van mijn lieve Femma-collega’s, was een zelfgemaakte lightbox. Ik vond dit zooooooooo leuk gemaakt, dat ik graag met jullie deel hoe je dit gewoon heel gemakkelijk zelf kan maken. Een superleuk zelfgemaakt & gepersonaliseerd cadeautje voor een pasgeboren baby, zeg nu zelf, dat is toch geweldig hé? Hier gaat ons Milleke nog heel lang plezier aan beleven…

Wat heb je nodig?

 • Ribba kader 23×23 van de Ikea
 • Zwart papier
 • Boterhammenpapier of kalkpapier
 • Plakband
 • Lijm
 • Schaar
 • Pritt
 • Doorzichtige lijm
 • Lampjes op batterij
 • Sjablonen
 • Inspiratiebladen
 • aluminiumfolie

Hoe ga je te werk?

 1. Ga op zoek naar een tekening of woorden die je wil gebruiken
 2. Teken de figuur of letters uit
 3. Knip de figuur of letters uit
 4. Knip door de achterwand op het boterhammenpapier te plaatsen de juiste grote in boterhammenpapier uit.
 5. Plak de figuur of letters op het boterhammenpapier
 6. Plak met de doorzichtige lijm het boterhammenpapier op het glas. Enkel lijm aan de randen doen.
 7. Plaats de achterwand op de aluminiumfolie en knip een centimeter groter uit. Plak dan de folie op de achterwand en knip hierna langs de rand uit
 8. Plak de lampjes op de aluminumfolie.
 9. Steek de kader terug in elkaar.

  Hier vind je nog een handig filmpje met instructies.

Staat prachtig op een babykamer, vinden jullie ook niet?
Ik realiseer me dat ik jullie nog geen foto’s toonde van Mil zijn kamertje, binnenkort kunnen jullie zeker eens binnenkijken…wordt vervolgd.

Wisten jullie trouwens dat De Praktische School (partner van Femma) laagdrempelige vormingen voor kwetsbare mama’s maakt en organiseert, op maat van organisaties, verenigingen en lokale besturen. Dit is één van de crea-thema’s waar ze binnenkort mee aan de slag gaan, aanradertje!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Katrien
  september 16, 2017 at 6:14 pm

  Wat leuk! Wil ik zeker ook eens proberen maken voor mijn eigen zoontjes! Het filmpje doet het niet, anders ging ik meteen aan de slag. Kan je even piepen of het een fout linkje is of dat het aan mijn iphone ligt? Dankje! 🙂

  • Reply
   Lobke
   september 16, 2017 at 7:38 pm

   Ik heb het linkje aangepast dus nu zou het wel moeten werken, bedankt om het ff te laten weten 🙂

 • Reply
  Jo-Lynn
  september 16, 2017 at 6:40 pm

  Ik vind het een super DIY, maar ik begrijp niet goed waar het aluminiumfolietje voor dient?

 • Reply
  inge puttemans
  september 16, 2017 at 6:40 pm

  Wat een leuk idee. Ik ga mijn kleine kunstenaars zelf laten tekenen …
  Leuke pagina trouwens 😉

 • Reply
  leen
  september 17, 2017 at 10:19 am

  zo leuk, deze wil ik ook zeker eens maken. Super leuk!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.