0
Uncategorized Zelfgemaakt

Een boekje vol kindertekeningen

IMG_4058

Ik kan het bijna niet geloven, maar het einde van het schooljaar is in zicht. Kobe en Frauke groeiden als kool en nemen een rugzakje vol herinneringen mee naar volgend schooljaar!

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar elke maand brachten onze creatieve kleuters trots een papieren zak boordevol knutselwerkjes en tekeningen mee naar huis. Sommige hangen we op aan onze kinderkunstmuur in onze woonkamer, anderen hangen ze op hun kamertje ofwel komen ze op een hoge berg terecht. Less is more en dus probeer ik mondjesmaat stappen te zetten in het minimaliseren van onze spullen. Een leuke manier om je kindertekeningen zonder schuldgevoel bij het oud papier te gooien, is ze verzamelen in een fotoboek boordevol kinderkunst!

ART! by Kobe & Frauke

Hoe je dat doet?
Maak foto’s van de mooiste kindertekeningen en verzamel ze in een mooi fotoboek. Vorig jaar zag ik bij haar en bij haar al dit geweldige idee en bundelde ik ze in een boekje van karton, dit jaar maakte ik gebruik van de fotoboekenservice van Smartphoto. Heel erg handig, want je kan je foto’s uploaden en het programma voert ze automatisch in één van je gekozen designs. Daarna kan je er zelf nog wat aan prutsen en leuke titeltjes toevoegen.
Volgend jaar maken we opnieuw zo’n fotoboek en zo hebben we aan het einde van hun schoolcarrière een verzameling van hun mooiste tekeningen zonder dat we hiervoor een heel archief aan kindertekeningen moeten bewaren. Me happy :-).

Juffencadeautjes
Omdat we dan toch bezig waren, maakten we zelf nog leuke juffencadeautjes. Ik vroeg aan Kobe en Frauke om een tekening van hun juf te maken en die lieten we dan op een mok drukken. Geen stress meer voor ons in de laatste week van het schooljaar!
Nog meer inspiratie nodig voor leuke juffencadeautjes? Ga zeker eens kijken bij onze cadeautjes van vorig jaar.

WIN WIN WIN
Willen jullie ook zo’n leuk boek vol kindertekeningen? Dan heb ik goed nieuws voor jullie, want ik mag van Smartphoto een bon van 50 euro weggeven aan iemand van mijn lieve lezers.

Wat moeten jullie hiervoor doen?
1. Goede ideetjes moeten gedeeld worden, nietwaar. Like dus onze Facebookpagina en die van Smartphoto en deel dit blogbericht.
2. Heb jij ook zo’n goed idee? Laat in een reactie hieronder achter wat jij zou willen maken bij Smartphoto en waarom.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Smartphoto.
IMG_4055IMG_4031IMG_4042IMG_4045IMG_4061IMG_4050

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Ann Coemans
  juni 21, 2016 at 6:17 pm

  Wauw! Ziet er zooo mooi uit! Ik moet nog een Boekje van Karton maken. Moet me er eens aan zetten. Maar het komt er maar niet van. Jullie boek lijkt wel van één of andere grote kunstenaar (dat zijn ze natuurlijk ook!).

 • Reply
  Katrien
  juni 21, 2016 at 6:21 pm

  Weeral een goeie tip. Bij ons gaan de tekeningen een ‘cyclus’ door. Eerst een paar weken aan de magneetmuur en dan, als het er heel mooie zijn, in de herinneringendoos. Ofwel een foto. Maar het is er nog niet van gekomen om er een fotoboek van te maken. Dus de cadeaubon zou heel welkom zijn ☺

 • Reply
  karen
  juni 21, 2016 at 7:09 pm

  Ik zou een fotoalbum maken van de kleutertijd van mijn oudste dochter, een album van de voorschoolse leeftijd van de jongste,een album voor de grootouders,een verjaardagscadeau met foto van de kids voor de papa… Veel ideeën,nu nog tijd vinden om eraan te beginnen!

 • Reply
  Liesbet R
  juni 21, 2016 at 8:05 pm

  Ik merkte dat heel veel vrienden hun foto’s niet meer afdrukken, maar enkel bewaren op de computer. Maar zo kom je aan een archief van duizenden foto’s die je toch niet vaak bekijkt. Als kind hadden wij thuis elk een fotoalbum waar mijn ouders trouw onze foto’s inkleefden. Nu probeer ik per levensjaar van mijn kinderen een album te maken. Daarvoor scroll ik elke maand door onze foto’s en zet ik per maand al een aantal foto’s klaar die ik er zeker in wil. Mijn kinderen zijn nu nog maar (bijna) 2 en 4, maar het is toch al elk jaar gelukt. Ik hoop dit nog lang vol te kunnen houden zodat ze nog veel plezier beleven aan hun albums.

 • Reply
  sofie
  juni 21, 2016 at 8:22 pm

  Wat een geweldig idee ! Bedankt Lobke en co 🙂

 • Reply
  Frullemieke (Lesley De Winter)
  juni 22, 2016 at 7:51 am

  Leuk!
  Hier hangen er een deel op en daarna schuiven ze door naar de herinneringen tekenmap.
  Heb er inderdaad ook al over zitten nadenken om zo’n boekje te maken vermits je er op al die jaren toch wel heel veel bijeen krijgt.
  Ik ben een echte fotomadam en bestel zo goed als alles bij Smartphoto dus die bon zou heel welkom zijn :-), heb nog veel fotoboeken van de kindjes te maken 😉

 • Reply
  bé vermeiren
  juni 22, 2016 at 8:53 am

  Superidee!
  Wij maken elk jaar een fotoboek met onze mooiste/leukste foto’s.
  Maar nu onze oudste zijn kleuterschool af heeft vind ik het een geweldig idee om zijn leukste kleutercreaties in zo’n fotoboek te bewaren. Dan kan ik inderdaad zonder schuldgevoel plaats vrijmaken voor zijn lagere schoolcreaties 😉

 • Reply
  natali deckmyn
  juni 22, 2016 at 12:51 pm

  Wij laten de kinderen in hun werkjes selecteren – houden of niet. Degene die we houden stoppen we in kaders. De rest houden we in een ringmap. Leuk omdat ze soms achteraf dingen toevoegen en de tekeningen blijven evolueren. Wel een leuk idee om over de jaren heen een fotoboek te maken van de tekeningen- zo kan je echt de evoltie van hun tekeningen zien!

  Onze zoontjes zijn echte lego-gekken en we maken regelmatig foto’s van hun bouwsels dus een lego-creatie fotoboek zou wel eens kunnen aanslaan 🙂

 • Reply
  Elske
  juni 23, 2016 at 8:34 am

  heel goed idee, de doos van knutselwerkjes en tekeningen geraakt stilaan overvol, dus tijd voor actie!

 • Reply
  Eline Vanparijs
  juni 25, 2016 at 10:15 am

  Leuk! Ik zou heel graag een eigen “geboortedoos” willen maken met een leuke foto van mijn kindje. In die doos komen dan het eerste pakje, het geboortekaartje, de krant van de geboortedag enz enz. De meeste dozen die ik tot nu toe tegen kwam vond ik maar saai om eerlijk te zijn. Wat me ook wel leuk lijkt en wat ik nog niet tegenkwam ergens is een tandendoosje met foto van je kindje.

 • Reply
  _katrien_
  juni 25, 2016 at 7:22 pm

  Dit kan ik nu echt wel gebruiken. Dochter stopt dit jaar met de kleuterklas en dan kunnen we van alle kleutertekeningen een mooi boekje maken. Zo zijn de lades op haar kamertje vrij voor haar nieuwe spulletjes!

 • Reply
  -Christien-
  juni 29, 2016 at 11:48 am

  Super leuk idee! Wij bewaren de werkjes en van de mooiste laten we vaak een kalender maken bij Fotofabriek, mijn dochter kan vaak niet wachten om de pagina om te slaan voor een nieuwe maand en dus een nieuw werkje. Fantastisch om te zien!

 • Reply
  Ivy Jansen
  juli 5, 2016 at 2:50 pm

  Fantastische tip. Sinds dit jaar volgen beide dochters les in de tekenacademie, en ze kwamen thuis met een berg prachtige tekeningen. Spijtig genoeg veel teveel om op te hangen. Zo’n fotoboek zou de redding zijn, zodat ze er nog lang van kunnen genieten…

 • Reply
  Henrietta
  november 16, 2016 at 8:29 am

  I might be beanitg a dead horse, but thank you for posting this!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.