Van kerstkip tot kleinigeitje. Op zoek naar de leukste last-minute kerstkaartjes en cadeautjes? #Oxfampaktuit

Deze week deel ik graag enkele last-minute kerstkaartjes-en/of -cadeau-ideetjes om dit gekke 2020 in stijl af te sluiten. Omdat ik zelf groooote fan ben van Oxfam en alles wat deze fijne organisatie doet, begin ik graag met Oxfam Pakt Uit! Wat willen we niet allemaal meewerken aan een mooiere wereld?

Twee keer geven

Met de solidaire én grappige geschenken van Oxfam Pakt Uit geef je eigenlijk twee keer. Je verrast enerzijds je familie of vrienden die je al zo lang niet meer hebt gezien met een symbolisch cadeau in de vorm van een leuke wenskaart én je steunt bovendien families die je steun hard nodig hebben. Kortom, originele eindejaarscadeaus die leuk zijn zowel om te krijgen als om te geven. En samen kerstkaartjes schrijven, laat dat nu net iets zijn dat mijn dochter het allerliefste doet. Win – win – win dus!


Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een kerstkip (say what?) cadeau te geven. Wie verwacht nu een kip te krijgen? Alleen al daarom is het een fantastisch geschenk. Het zorgt voor steun aan landbouwprojecten, zoals die met kippen. De dieren bezorgen families een inkomen, voedzame eieren, bemesting én kuikentjes. En meer kippen betekent meer eieren… en meer kippen… meer eieren … In dit geval is er geen discussie: de kip was er eerst!

Of wat dacht je van een kleinigeitje?

Geiten zijn gulle geefsters van melk en mest. En met elk nieuw geitje groeit de kudde aan. Geitjes zoeken hun voedsel bijeen, hun melk levert extra proteïnen en ze kunnen verkocht worden om medicijnen te kopen, of om schoolgeld te betalen. Geef dus dit snoezige cadeau en help projecten vooruit!

Overtuigd?
De geschenken koop je natuurlijk onder de vorm van toffe kaartjes en Oxfam zorgt ervoor dat het geld naar de juiste wereldregio’s gaat. Conclusie? Wanneer je dus aan iemand een kaartje of een cadeautje wilt geven die alles al heeft, denkt dan eens aan Oxfam want zij pakken uit met leuke en originele cadeaus die je iemand geeft om de wereld wat fijner te maken. En dromen we hier niet allemaal van?

Je vindt alle kaartjes en cadeautjes op de website van Oxfam Pakt Uit. Allen daarheen!

Deze post kwam er in samenwerking met Oxfam. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta? 
Dat ontdek je hier

One thought on “Van kerstkip tot kleinigeitje. Op zoek naar de leukste last-minute kerstkaartjes en cadeautjes? #Oxfampaktuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.